Головна » 2016 » Жовтень » 12 » 45 га лісу у Чорнобильській зоні виділили під ядерний могильник

45 га лісу у Чорнобильській зоні виділили під ядерний могильник

Кабінет міністрів виділив 45,2 га лісу в Київській області в Зоні відчуження під будівництво централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива. Про це у вівторок, 11 жовтня, повідомляє прес-служба уряду.

"Вилучити з постійного користування... ліси... загальною площею 45,2 гектара, розташовані між колишніми селами Стара Красниця, Буряківка, Чистогалівка та Стечанка у зоні відчуження... та надати їх у постійне користування ДП "Національна атомна енергогенерувальна компанія "Енергоатом" для будівництва та експлуатації централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива реакторів... та будівництва під’їзної залізничної колії", – йдеться в розпорядженні Кабміну №721.

Землю виділено із зміною цільового призначення з правом вирубування дерев і чагарників. "Енергоатом" повинен відшкодувати збитки, завдані внаслідок вилучення землі і втрати лісогосподарського виробництва.

"Централізоване сховище буде розташовано у 30-кілометровій зоні відчуження території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, де населення постійно не проживає. Зона спостереження становитиме 600 метрів довкола його майданчика", – йдеться в повідомленні.

Під час експлуатації сховища будуть застосовані передові новітні технології та устаткування для зберігання відпрацьованого ядерного палива, запропоновані американською компанією Holtec International.

Раніше повідомлялося, що арку над 4-м енергоблоком Чорнобильської АЕС почнуть насувати 3 листопада.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
12-10-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11006

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]