Головна » 2022 » Грудень » 17 » €870 млн російських активів Угорщина вже заморозила

€870 млн російських активів Угорщина вже заморозила

Угорщина станом на кінець листопада заморозила російські активи на суму 870 мільйонів євро, хоча ще місяць тому в країні було заморожено лише 3 тисячі євро. Про таке пише угорська газета Nepszava, посилаючись на звіт Європейської комісії.

"Це значна сума, навіть у порівнянні з іншими країнами Європи, тим паче, що до листопадової звітності Будапешт повідомив Брюссель про арешт лише €3000 російських активів, що здавалося смішно низькою сумою", — пише видання.

Газета відзначає, що значні підсанкційні активи були виявлені в Угорщині саме в листопаді, коли "боротьба угорського уряду за кошти ЄС з Брюсселем загострилася".

Згідно з останніми даними, в Італії заморозили €2,3 мільярда російських активів, у Німеччині — €2,2 мільярда, в Австрії — майже €1,8 мільярда. Тоді як у Болгарії €11,3 мільйона, у Чехії — €10,8 мільйона, а в Словаччині — лише €4,9 мільйона.

Загалом станом на кінець листопада у країнах ЄС заморозили майже €19 мільярдів приватних активів, пов’язаних з підсанкційними росіянами. Водночас точна кількість арештованого державного майна рф невідома.

У вересні прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що заморожені російські активи за кордоном становлять від 300 до 500 млрд доларів. До цього комісар ЄС із питань юстиції Дідьє Рейндер розповів, що найактивнішу участь у блокуванні російських активів у Європі беруть шість (із 27) країн Європейського Союзу.


За матеріалами: Новини сьогодні
17-12-2022
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1451

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]