Головна » 2013 » Січень » 23 » Чому чоловіки вищі за жінок?

Чому чоловіки вищі за жінок?

Чому чоловіки вище жінок?

У ході останнього дослідження, результати якого були опубліковані у виданні Biology Letters, з'ясувалося, що відмінності в зростанні у чоловіків і жінок з'явилися в плині тривалої еволюції. Різниця у висоті залежить від здатності до продовження роду.

Вчені відзначили, що низький зріст представниць слабкої статі пояснюється тим фактом, що вони можуть передати свої гени нащадкам. Доказ будується на стратегічному методі. Низькі жінки мають більше дітей, ніж ті, хто відрізняється високим зростом. Згідно зі статистикою «чоловічою», то серед наших супутників більш «плідні» ті, у кого зростання середнє. У підсумку з'ясовано, що для успішного продовження роду для чоловіків достатні середні показники на шкалі зростання, а жінки повинні бути низькими.

Герта Сталп - керівник проведеного дослідження вважає, що в таких відмінностях є свої особливі переваги. Що неприпустимо для однієї статі, вважається оптимальним показником для іншої. Вчені вважають, що люди повинні зрозуміти: всі фізичні характеристики, властиві жінкам і чоловікам, були розподілені еволюцією вірно. Наприклад, більш широкі стегна у жінок відіграють важливу роль при народженні дітей. Чоловіки б відчували труднощі при пересуванні, якщо б природа нагородила їх такою особливістю.

За матеріалами: Новини сьогодні
23-01-2013
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 11431

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]