Головна » 2016 » Липень » 26 » 9-й фестиваль короткометражних фільмів "Wiz-Art" відбудеться у Львові

9-й фестиваль короткометражних фільмів "Wiz-Art" відбудеться у Львові

З 4 по 7 серпня у Львові відбудеться 9-й Міжнародний кінофестиваль короткометражних фільмів "Wiz-Art". В рамках кінофоруму заплановані покази міжнародного та національного конкурсів, круглі столи, дискусії, позаконкурсні покази, майстер-класи.

До складу журі увійшли: кінокритик, редактор розділу "Культура" LB.UA Дар'я Бадьор, німецький режисер Віллі Ганс, польський режисер Гжегож Дембровскій, повідомляє Cultprostir.

У національному конкурсі візьмуть участь фільми: "Син" Пилипа Сотниченка, "Чапля" Марії Пономарьової, "Згущьогка" Катерини Горностай, "Без тебе" Нарімана Алієва, "Чоловіча робота" Марини Степанської, "Чорногора" Тараса Дроня, "Мотлох" Тетяни Симон, "Кров" Валерії Сочівець.

"Мені здається, що короткометражки - це та сфера, де загальна картина образів і тем сучасних українських фільмів не може сформуватися, бо вони всі абсолютно різні. Багато з них знімаються на власні гроші режисерів і не залежать від примх держави. Не беруся судити поки що про іноземні фільми (на ОМКФ - 2016 їх не було), але в українському короткому метрі радує спроба жанрового розмаїття: хтось робить комедії, хтось - кримінальні драми, хтось ще щось.

Радує і просто прихід до розуміння того, що короткий метр - це місце, де ти не просто звітуєш перед майстром або відробляєш навички перед переходом в повний метр, а де можеш дуже чітко і лаконічно втілити свою ідею. Є ідея розгубленого пострадянського покоління - знімаєш "24" (реж. Станіслав Битюцький), є ідея відчуття дому - знімаєш "Дім" (реж. Ірина Цілик)", - розповіла Cultprostir Дар`я Бадьор.

З повною програмою фестивалю можна ознайомитися на офіційному сайті "Wiz-Art - 2016".

Нагадаємо, цьогоріч першу нагороду 7-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ) - "Золотий Дюк" за найкращий український короткометражний фільм розділили між собою дві картини: "У Манчестері йшов дощ" режисерів Валерії Кальченко і Антоніо Лукича і "Цвях" Пилипа Сотниченка.


За матеріалами: Новини сьогодні
26-07-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1869

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]