Головна » 2024 » Жовтень » 9 » Абсолютно нову породу кішок знайшли у Карпатах

Абсолютно нову породу кішок знайшли у Карпатах

Незважаючи на те, що тварина з'явилася в дикій природі, вона має дуже спокійний характер.

Нова порода кішок із Румунії, трансильванська (Pisica Transilvană), підкорює світ. Вона виникла природним шляхом у лісах навколо Карпатських гір Румунії та Угорщини, і на сьогодні ця порода є нещодавно виявленою найприроднішою породою у світі, повідомляє Pro TV.

Порода вже частково визнана Керуючою Радою Любителів Котів (GCCF) найбільшою фелінологічною організацією, яка реєструє породистих кішок у Великій Британії, і зараз перебуває в процесі розгляду Всесвітньою федерацією кішок. Остаточно породу буде визнано через два роки, коли народиться четверте покоління кошенят.

Кішку вже порівнюють із вовком через колір шерсті. Вона — сірого кольору, і її ще називають карпатським хутром. Кошенята народжуються світлими, майже білими, але протягом першого року життя тварина темніє, і лише кінчики вух, носа та лап залишаються світлими.

Кошенята трансильванської кішки

Кошенята трансильванської породи народжуються світлими

Крім того, шерсть такої кішки світліша влітку і темніша взимку.

“У них світліші кінцівки порівняно з сіамськими кішками, які мають темніші. У них хутро, яке можна описати як суміш чорного і білого — із сірими і чорними пасмами. Ми також виявили, що в них абсолютно унікальний темперамент: дика кішка може бути досить агресивною, але ці кішки зовсім не агресивні, вони не випускають пазурі й абсолютно неймовірні”, — каже визнаний експерт у галузі генетики кішок Александру Еліан, директор виставок котячих клубів.


За матеріалами: Новини сьогодні
09-10-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 147

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]