Головна » 2015 » Лютий » 28 » Адвокат - Савченко має намір оголосити сухе голодування

Адвокат - Савченко має намір оголосити сухе голодування

Українська льотчиця і народний депутат Надія Савченко, яка близько восьми місяців перебуває у російській в'язниці, має намір оголосити сухе голодування.

Про це в п'ятницю 27 лютого заявив її адвокат Ілля Новиков, передає "Дождь".

"Надія дійсно обмірковує можливість переходу на сухе голодування, якщо вона прийде до висновку, що її звернення лікарі не чують. А поки що ми бачимо, що на всі наші пропозиції і кроки ми тільки чуємо дуже зарозуміло від Слідчого комітету, що їм видніше і вони розберуться. Ми, звичайно, будемо штовхати їх під руку", - розповів він.

Адвокат бачив Савченко напередодні, 26 лютого, і відзначив її "мінливий стан". За його словами, у Савченко сильно болів шлунок. На засіданні суду 25 лютого було помітно, що їй було важко сидіти.

"У неї, за словами німецьких лікарів, вже явно намітилися проблеми з жовчним міхуром. І в найближчі дні можуть початися проблеми з нирками", - додав Новиков.

Раніше німецькі лікарі обстежили Савченко в камері. За їх висновками випливає, що їй не варто занадто оптимістично оцінювати стан свого здоров'я.

Савченко голодує з 15 грудня 2014 року. 20 лютого вона відмовилася від ін'єкцій глюкози, які підтримували її життя.

10 лютого Басманний суд Москви продовжив до 13 травня термін утримання Савченко під вартою. 25 лютого Московський міськсуд визнав законним рішення Басманного суду про продовження арешту Савченко до 13 травня.


За матеріалами: Новини сьогодні
28-02-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11133

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]