Головна » 2024 » Лютий » 20 » Акцент – на морському озброєнні, Швеція анонсувала рекордний пакет військової допомоги Україні

Акцент – на морському озброєнні, Швеція анонсувала рекордний пакет військової допомоги Україні

Шведський уряд презентував найбільший за весь час повномасштабної війни пакет військової допомоги Україні на суму понад 680 млн дол. США. Про це повідомило видання svt. Про затвердження нового пакету допомоги повідомив Міністр оборони країни Пол Йонсон.

"Зрештою, мова йде про людяність і порядність. Йдеться також про захист цінностей та інтересів, які важливі для Швеції та інтересів Швеції", – сказав міністр.

Видання оприлюднило список озброєння, яке ввійде до пакету:

    10 бойових катерів Stridsbåt 90;
    20 десантних катерів;
    підводна зброя, наприклад міни та торпеди;
    зенітні комплекси типу Robot 70;
    протитанкові ракети TOW;
    гранатомети з боєприпасами;
    артилерійські боєприпаси;
    ручні гранати;
    гранатомети “Карл Густав”;
    медичне обладнання;
    машини швидкої допомоги.

По 1 мільярду крон (близько 96 млн дол.) піде на закупівлю військової техніки через різні фонди та на замовлення нових бойових машин CV90 для України.

Ще 400 мільйонів (близько 38 млн дол.) шведських крон витратять на різні освітні ініціативи для українців.

Загалом, за повідомленням видання, Швеція уже надала Україні допомоги майже на 3 млрд дол.

"Фестиваль безпекових угод"

На тлі невтішних новин з Конгресу США набирає обертів “Фестиваль безпекових угод з Україною”, коли західні країни гарантують нам безпеку за двосторонніми домовленостями на кшталт Будапештського меморандуму. Україна вже підписала такі угоди з Великою Британією, Німеччиною та Францією. Наступною може стати домовленість з Канадою, США, Італією чи Польщею, оскільки відомо, що уряд веде з цими країнами відповідні перемовини.

Прем’єрка Данії Метте Фредеріксен заявила, що країни Скандинавії також прагнуть якнайшвидше долучитися до цього процесу.

Посолка Сполучених Штатів в Україні Бріджит Брінк, у свою чергу, повідомила, що відбулися уже два раунди перемовин між Україною та США щодо змісту та наповнення відповідної угоди з американським урядом.

Україна відчайдушно намагається заручитися підтримкою світу. Зокрема на цьогорічному економічному форумі в Давосі було представлено наступні 5 пунктів української Формули миру.


За матеріалами: Новини сьогодні
20-02-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1500

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]