Головна » 2023 » Вересень » 5 » Активи міноборони білорусі та групи компаній рф в Україні націоналізували

Активи міноборони білорусі та групи компаній рф в Україні націоналізували

Вищий антикорупційний суд задовільнив позови Міністерства юстиції України до міністерства оборони білорусі та групи компаній «Волга-Дніпро» рф. В дохід держави стягнуто належні їм активи – авіаційні двигуни до літаків АН «Руслан», повідомили в Офісі Генпрокурора України.

Підставою для націоналізації майна стали матеріали кримінального провадження за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України.

За даними слідства, з метою ремонту та продовження терміну експлуатації на державному підприємстві перебували авіаційні двигуни до літаків АН-124-100 «Руслан», які належали міністерству оборони рб та російській групі компаній «Волга-Дніпро». Під час проведення санкціонованих обшуків двигуни вилучено та на них накладено арешт.

У Вищому антикорупційному суді прокурори довели, що російська група компаній «Волга-Дніпро» сприяла завданню істотної шкоди національній безпеці України шляхом фінансування та матеріально-технічного забезпечення військової агресії рф проти України.

Військово-політичне керівництво держави-агресора залучало літаки АН «Руслан» до підготовки та проведення повномасштабного вторгнення рф на територію України. Цими літаками транспортували військову техніку, доставляли військові вантажі і товари подвійного призначення з інших країн на територію рф.

Як повідомляла група “ІС”, в Україні націоналізували активи ТЦ «Ocean Plaza», які належали російському олігарху.


За матеріалами: Новини сьогодні
05-09-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1491

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]