Головна » 2014 » Вересень » 30 » Американські дієтологи розробили принципи "невтомливої" дієти

Американські дієтологи розробили принципи "невтомливої" дієти

Правильна дієта - є кращим засобом від хвороб серця, заявляють експерти Американської кардіологічної асоціації. Продуктів, здатних зміцнити стан серцево судинної системи, багато і всі вони враховуються при складанні дієти стандарту DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension - дієтичні підходи до зниження гіпертензії). У той же час, якщо вас дієта хвилює мало, але цікавлять оригінальні та дуже смачні кулінарні рецепти приготування різноманітних страв, тоді просто негайно відвідайте ресурс cookery.com.ua.

У свою чергу американські дієтологи радять їсти більше овочів, фруктів, ненасичених жирів, до яких відносяться рослинні масла (в них, як відомо, не міститься холестерину). Також рекомендується не уникати злаків, включати в свій раціон рибу, домашню птицю і горіхи. Виключити з раціону - жирне і солодке. Обмежити споживання солі і молочного, і по можливості відмовитися від "червоного м'яса".

Салат з скибочками копченого лосося, гарбузовий пиріг, кукурудза і омлет з червоним болгарським перцем, якщо вони входять у ваше щоденне меню, можуть знизити ризик виникнення хвороб серця на 20%, пише газета The Daily Mail.

Американський дієтолог доктор Мерлін Гленвіл радить при приготуванні салату використовувати овочі різних кольорів. Здоровий салат повинен, за її словами, бути схожим на веселку. Крім того вона просить не забувати про злаков і продукти , які допомагають виводити холестерин з організму.

Дієта були випробувана на групі американців, які страждають від високого артеріального тиску. Під час експерименту добровольці з контрольної групи харчувалися так, як це прийнято у американців, тобто не уникаючи жирних і солоних продуктів. Добровольці з другої групи - дотримувалися також свого звичайного раціону, проте на додаток до нього отримували п'ять порцій фруктів і овочів на день.

Дослідники дійшли висновку, що регулярне споживання п'яти овочів і фруктів протягом дня, знижують ризик виникнення серцево-судинних захворювань на 7%.

При строгому дотриманні принципів DASH, ці показники поліпшуються в два рази, говориться в звіті, опублікованому в журналі Circulation.

Дослідники вважають, що дієта, складена на принципах DASH, не обтяжлива, її легко дотримуватися, так як вона охоплює практично всі види продуктів.


За матеріалами: Новини сьогодні
30-09-2014
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 11416

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]