Головна » 2013 » Квітень » 17 » Астероїд 1999 RQ36 - найнебезпечніший астероїд у світі

Астероїд 1999 RQ36 - найнебезпечніший астероїд у світі

  Одним з найнебезпечніших для Землі астероїдів є 1999 RQ36. Представники NASA заявили про те, що біля поверхні нашої планети він пройде у 2182 році. Також Ліндлі Джонсон відзначив, що спеціалістам космічного агентства вже вдалось ліквідувати дві загрози, які походили від астероїдів 2011 AG5 и 2004 MN4.

В рамках свого виступу вчений заявив про те, що у 2018 році планується запустити до астероїду зонд. Основною метою такого заходу є вимірювання ефекту Ярковського, який характеризується зміною орбіти астероїду внаслідок нагрівання однієї з його сторін Сонцем. Отримані дані, за словами вчених, дадуть можливість оцінити рівень реальної загрози, яку може представляти небесне тіло.

Також Джонсон підкреслив, що така увага до 1999 RQ36 обумовлена найбільшою вірогідністю зіткнення саме цього астероїда з поверхнею нашої планети. Керівник NASA відзначив, що на сьогоднішній день за наявності реальної загрози зіткнення нас може врятувати лише молитва. Крім того, російські вчені заявили про те, що ліквідація небезпечних небесних тіл без використання ядерної зброї є майже неефективною. А реалізація програм по використанню ядерної зброї при ліквідації небезпеки зіткнення астероїдів із Землею потребує ратифікації безлічі міжнародних договорів.

За матеріалами: Новини сьогодні
17-04-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11346

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]