Головна » 2014 » Квітень » 3 » Аваков: тітушкам видавали набої в офісі "Юри Єнакієвського"

Аваков: тітушкам видавали набої в офісі "Юри Єнакієвського"

До вбивств активістів Майдану 18 лютого, причетний депутат від Партії регіонів Юрій Іванющенко, а вбивця журналіста Веремія одержував патрони у МВС Захарченка. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, розповідаючи про події 18 лютого.

За його словами, тієї ночі був убитий не тільки журналіст Веремій, а й ще 5 людей.

"Зубрицький (Віктор Зубрицький, керівник медіа-холдингу "Контакт"  - Ред.), координуючи роботу 18 числа, коли підрозділи МВС атакували Майдан по всій території…тоді було прийнято рішення передислокувати бойові загони, у тому числі "тітушок" і інших товаришів убік Михайлівської площі", - сказав Аваков.

"Чеботарь, Саркісян, він же "Армен Горловский", такий собі Крисін  - лідер київського ОЗУ рейдерів – прийняли відповідне рішення й нагорі на Михайлівській площі згрупували дві групи тітушок, які базувалися в районі офісу одного з народних депутатів, якого називають "Єнакіївським", - сказав Аваков.

"Власне звідти Армен Горловський виводив людей і там же вони заходили й мали собі базу. Була збройна група бандитів, їм видавалася зброя, їм видавались патрони", - сказав він.

"Особливий цинізм ситуації відбувався в тому, що вбивця Веремія, той, хто безпосередньо стріляв у нього й це відео є, за півтори години до вбивства був на вулиці Богомольця, 10 у МВС і там одержував в одного зі співробітників МВС щити, патрони й ми думаємо, що зброю", - сказав Аваков.

"Співробітники ці встановлені, дані будуть оприлюднені, як тільки прокуратура прийме відповідне рішення", - сказав він.

Як відомо, депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка називають "Юрієм Єнакіївським".

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що дискредитаційною кампанією проти Євромайдану в українських ЗМІ керував особисто екс-міністр МВС Віталій Захарченко. Він також додав, що керівництво МВС через свого посередника займалося координацією дій антимайдану та "тітушек".

Крім того, голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що спланована у вигляді антитерористичної операція за злочинним наказом екс-глави СБУ Якименко відбувалася під керівництвом Віктора Януковича. 

Як повідомлялось, Генпрокуратура затримала уже 12 бійців спецпідрозділу міліції "Беркут" за підозрою у розстрілі людей на вулиці Інститутській у Києві 18-20 лютого.

Напередодні ГПУ повідомляла про трьох затриманих працівників «Беркута». Крім того, слідство встановило, що наказ на застосування зброї до мітингувальників у Києві 20 лютого віддавав екс-президент Віктор Янукович через свою Адміністрацію, МВС та СБУ.


За матеріалами: Новини сьогодні
03-04-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11176

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]