Головна » 2013 » Вересень » 13 » Берегівчанка створює унікальні картини з полімерної глини

Берегівчанка створює унікальні картини з полімерної глини

Що подарувати рідній людині, наприклад, на День народження? Квіти? Ну, торт і шампанське – це обов’язково. Проте пропонуємо не менш оригінальну ідею. Такий подарунок зупиняє на собі погляди, естетично прикрашає інтер’єр та надихає.

Саме такі справжні витвори мистецтва створює берегівчанка Вероніка Щетініна. Жінка творить унікальні «живі» картини з полімерної глини. Пані Вероніка розповідає, що навчилася такому творчому ремеслу через Інтернет. Техніку свого хобі удосконалювала близько 3 місяців. Полімерна глина або пластика – це матеріал для моделювання, який за своїми властивостями схожий на пластилін. Суттєва відмінність полягає в тому, що вироби з полімерної глини після термічної обробки стають схожими на пластмасові. Наприклад, якщо з пластики зліпити квітку – вона після запікання набуває стабільної форми, не боїться води, не вигорає на сонці, з часом не деформується. Як правило, цей матеріал використовується для виготовлення біжутерії та прикрас.
Сам процес ліпки картини включає декілька етапів. Спочатку ліпиться окремо кожна пелюстка для конкретної квітки (троянди, ромашки, маку та ін.). Потім пелюстки збираються бутон і формується готова квітка. Берегівчанка розповідає, що листочки квітів теж виготовляються вручну, для нанесення прожилок навіть використовуються справжнє листя або спеціальні силіконові відбитки – молди або вайнери. Коли квіти і листочки готові їх слід запекти в духовці. Після цього вони затвердіють і можна буде сформувати з них букет чи композицію. Для виготовлення вазочки використовується гіпс чи спеціальна маса для ліпки, наприклад, «керапласт». Коли букет сформований і вазочка потрібної форми виліплена, композиція переноситься на підготовлений фон, за основу береться ДВП чи фанера. Матеріали майстрині доводиться замовляти через Інтернет, адже їх у Берегові не продають. Залежно від складності «сюжету» на створення однієї картини з полімерної глини йде близько тижня кропіткої роботи. Коштує такий витвір «для душі» теж залежно від складності виконання (наприклад, складна картина розміром 30×40 см. вартує 250 грн.). Берегівчанка додає, що може створювати сюжети під конкретний інтер’єр. Тож, така послуга стане в нагоді під час облаштування квартири, офісу, кафе і т.д. Тут головним аргументом «за» є цілковита оригінальність та самобутність витворів.

Окрім того Вероніка Щетініна працює за технікою «декупаж»: декорує різноманітні предмети побуту (від кухонних дощечок до меблів). Наприклад, для декору вази слід спочатку заґрунтувати її білою акриловою фарбою. Потім приклеїти зображення (салфетку, чи роздруківку). Коли клей висохне слід підмалювати виріб так, щоб композиція набула гармонічного вигляду. Можна робити аплікацію різних зображень, можна використовувати різні методи «зістарювання» предмета. Тобто ця техніка дає можливість різноманітних варіантів декору під різні стилі («ретро», «шеббі-шик» та ін.).

Попри такі унікальні витвори замовляють їх не дуже активно. Часто роботи берегівчанки купують навіть з інших областей України. Мабуть, люди віддають перевагу більш стандартному пакету подарунків: квіти, шампанське, торт. Хоча, стверджує пані Вероніка, наприклад, у Києві такі творчі сувеніри коштують набагато дорожче, але є більш затребувані. Наразі талановита майстриня з Берегова мріє про відкриття свого інтернет-магазинчику, де змогла б продавати свої вироби.

Можливості Вероніки:

Виготовлення картин різні сюжети за індивідуальними побажаннями;
Необмежені можливості декору (тобто декорувати можна різноманітні предмети: вази, бокали, меблі, тарілки і т.д.);
Можна вибирати сюжети під конкретний інтер’єр.

За матеріалами: Новини сьогодні
13-09-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11733

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]