Головна » 2019 » Квітень » 6 » Безпекою туристів у горах опікуються закарпатські рятувальники спільно з чеськими колегами

Безпекою туристів у горах опікуються закарпатські рятувальники спільно з чеськими колегами

Закарпатські рятувальники спільно з чеськими колегами опікуються безпекою туристів у горах

5 квітня представники канцелярії гетьмана Пардубицького краю Чеської Республіки передали закарпатським гірським рятувальникам 150 інформаційних табличок для встановлення їх у точках порятунку туристів у Карпатах. Одну з них вже встановили на г. Пліша в Ужгородському районі.

Сьогодні з іноземцями Зденеком Скарупою та Алешом Бонятовські зустрівся керівник закарпатських рятувальників Роман Гудак. Роман Васильович подякував чеським колегам за реалізацію даного спільного проекту, який стосується забезпечення безпеки громадян під час відпочинку в Карпатах, а також висловив сподівання на подальшу співпрацю між рятувальними службами Пардубицького краю Чеської Республіки та Закарпаттям.

Уже впродовж квітня-червня дані інформаційні таблички буде встановлено на всіх основних туристичних маршрутах даного регіону.

Нагадуємо, що в рамках спільного українсько-чеського проекту точки порятунку встановлюються у горах, у місцях, які найбільше відвідуються туристами, приміром, колиби, будинки вівчаря, дерева, каміння тощо.

На них встановлюватимуться інформаційні таблички з телефонами екстрених служб. Кожній табличці буде присвоєно відповідний номер та GPS координати, за яким рятувальники визначатимуть район пошуку туристів, або ж їх точне місце перебування.


За матеріалами: Новини сьогодні
06-04-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1489

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]