Головна » 2013 » Липень » 9 » Біг спиною вперед корисніше звичайних пробіжок

Біг спиною вперед корисніше звичайних пробіжок

  Біг спиною вперед корисніше звичайних пробіжок

До воістину дивних результатів прийшли дослідники з Італії. Виявляється, при пробіжках спиною вперед відбувається тренування самих різних груп м'язів, що в цілому набагато більш корисно і ефективно, ніж біг в традиційному стилі.
 
Крім того, при здійсненні подібного бігу людиною витрачається більше енергії приблизно на 30 відсотків, однак вплив на стопу і суглоби колін при цьому набагато нижче.

Джованні Кавані, один з міланських вчених, які очолювали проведення дослідження, зазначив, що подібний розподіл навантажень вкрай значущий для страждаючих різними захворюваннями суглобів.
 
До цієї ж категорії належать люди в похилому віці. Застосування повільних пробіжок «задом наперед» для даної категорії благотворно позначиться на здоров'ї, не приводячи при цьому до якихось побічних ефектів.
 
Вельми важливо значення бігу спиною вперед і для розвитку вестибулярного апарату і розвитку координуючих здібностей. Зокрема, подібні вправи вкрай благотворно можуть впливати на ранніх стадіях хвороби Паркінсона.
 
Крім цього, даний тип бігових навантажень вельми корисний для розвитку опорно-рухової частини, оскільки навантаженню піддаються ті групи м'язів, які при класичному бігу задіяні в мінімальному ступені або не беруть участь зовсім.
 
Існує навіть світовий рекорд на час подолання п'ятикілометрової дистанції бігом спиною вперед. Він становить значну цифру в 19 хвилин і 31 секунду. Укластися в подібний результат на даному відрізку непросто навіть звичайному бігунові.

За матеріалами: Новини сьогодні
09-07-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11382

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]