Головна » 2012 » Грудень » 4 » Що корисніше: м'ясо чи риба

Що корисніше: м'ясо чи риба



Вчені тривалий час намагалися вивчити феномен: чому такі віддалені один від одного народи, як японці і ескімоси, набагато рідше, ніж багато інших, страждають від серцево-судинних захворювань? З'ясувалося, що все просто. Вони кожен день їдять рибу, причому, жирних сортів: сардину, оселедець, лосося, налима. І це позитивно позначається на їх здоров'ї, так як навіть в самій жирній рибі міститься менше жирів, ніж у самому пісному м'ясі. Виходить, м'ясо програє рибі в суперечці на велику корисність. І цьому є підтвердження.
Чим корисна риба

В залежності від сорту риби, жири, що містяться в ній  за хімічним складом відрізняються. Але, як би там не було, в рибі міститься велика кількість вітамінів, поліненасичених кислот, які вкрай корисні для мозку, серця, кісток. Так що якщо є бажання уникнути атеросклерозу і інфаркту, потрібно їсти більше риби. Варто знати, що в солоній і копченій рибі цілющі властивості здатні зберегтися гірше.
Скільки організму потрібно м'яса

М'ясо, поза сумнівом, залишається важливим постачальником повноцінних білків, але в солідному віці радять щотижня з'їдати його в відвареному вигляді не більше ста-ста п'ятдесяти грамів.
Риба допомагає серцю

Вміст холестерину в рибі на одну третину менше, ніж у пісному м'ясі. Рибу приємно і легко їсти без картоплі та хліба з приправою у вигляді лимонного соку, хрону, соєвого соусу. До слова, ескімоси майже не їдять фруктів і овочів, зате харчуються рибою. При цьому судини і серце ескімоса перебувають у чудовому стані. Не випадково риб'ячий жир і рибу пропагують як засіб для профілактики інфарктів.
Рибний білок краще засвоюється

І в рибі, і в м'ясі міститься білок - незамінна амінокислота, яка необхідна людському організму, але в рибі значно менше сполучної тканини. Завдяки цьому вона здатна краще засвоюватися. У середньому людині вдається засвоїти рибний білок на 98 відсотків, а м'ясний - на 89 відсотків. Так чи варто перевантажувати свій організм важко перетравленою їжею? Морепродукти та риба наділені високою харчовою цінністю за рахунок підвищеного вмісту жирних кислот Омега-6 і Омега-3. Найбільше цих елементів в жирних сортах риби:

в лососеві;
сьомзі;
райдужній форелі;
скумбрії;
оселедцю;
тунці;
сардині.
Від м'яса хилить до сну, риба збуджує бажання

Після ситних пельменів, наваристого борщу, бутерброду з копченою ковбасою хочеться влаштувати собі післяобідній сон. У той же час любителі риби і морепродуктів зазвичай готові на будь-які звершення, в тому числі і любовні. Не випадково в кожен рецепт еротичної вечері включені дари моря. Сам Казанова волів за раз з'їдати по кілька десятків устриць, тому й прославився в будуарах.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-12-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11578

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]