Головна » 2012 » Серпень » 28 » Фестиваль картоплі провели на Закарпатті

Фестиваль картоплі провели на Закарпатті

У неділю у В. Доброні відбувся черговий фестиваль картоплі, який цього разу вирішили об’єднати із збиранням традиційної тут червоної паприки і тому назвали фест І-им паприко-картопляним. Організатори свята в пошуку нових «родзинок» торжества на цьому не зупинились, а вперше провели в рамках заходу змагання… трактористів. На вміння керування, швидкість їзди та… перетягування один одного. Саме цей турнір зібрав найбільше глядачів і саме його перипетії найчастіше обговорювались серед присутніх.

Своєрідною «родзинкою» свята стало і вручення на ньому головного призу читацької лотереї «Вістей Ужгородщини» – кольорового телевізора, доньці переможниці Борбали Сані (вул. Кіраль, 11) Бетті – випускниці УжНУ.

Того дня у В. Доброні відкрили і три стенди із найменуванням села, відтвореного, крім українською та угорською мовами, і рунським правописом. До речі, останній виконаний спеціальними фарбами, які вночі віддзеркалюють назву. Це подарунок члена Європарламенту від Угорщини Бейли Ковача, який був присутній і виступив на торжестві.

А передувала святу ще одна вагома подія – відкриття у В. Доброні єдиного на Закарпатті народного громадського етнографічного музею, який нараховує зараз понад 700 експонатів.

За матеріалами: Новини сьогодні
28-08-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 12620

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]