Головна » 2014 » Жовтень » 4 » Бійці батальйону «Січ» вирушили у зону АТО

Бійці батальйону «Січ» вирушили у зону АТО

У Києві група бійців батальйону «Січ» завершила вишкіл і вирушила в зону АТО.

Про це 4 жовтня 2014 року розповіла Народний депутат Ірина Фаріон під час програми «Діалоги» на  радіо FM «Галичина», повідомляє прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

За словами свободівки, батальйон «Січ» –  свободівський, в його основі  члени і симпатики ВО «Свобода».

«Хлопці пройшли вишкіл впродовж 3-4 місяців у Межигір'ї. Вони спали і їли у тому місці, де Янукович тримав свій гелікоптер, вишколювалися там, де гелікоптер сідав, а на стрільбища їздили у Бориспіль. Вони психологічно зовсім інші ніж ті чоловіки, яких я знала, а майже всіх я знала до того.  Вони абсолютно відсторонені від відносно мирного життя в якому ми перебуваємо. Навіть коли підходиш, тиснеш руку, розумієш, що вони ставлять зараз на ці почуття блок – це означає що вони психологічно готові воювати. Це я побачила на Інститутскій – вулиці Небесної Сотні, бо саме з цієї вулиці ми відряджали їх в зону війни», – розповіла Ірина Фаріон.

За словами депутатки, батальйон дислокований у  Словянську. Основне завдання – зачистка території від сепаратистів і ворогів, контроль блокпостів. І найважливіше – контакт з місцевим населенням, щоб довести що ми свої, ми українці, ми в одному човні, і маємо максимально допомагати один одному.

«Разом з нашими  хлопцями вирушило 8 народних депутатів-свободівіців – це інформація для тих хто вважає, що хтось воює, а хтось не воює. В батальйоні є двоє депутатів Львівської міської ради. Особливо характерний  Святослав Шеремета, який є майстром спорту з культуризму. Ще один депутат – Юрко Лунь – з мого Залізничного району. Інші хлопці з інших терен України: дуже багато хлопців з Луганської, Донецької  областей, Хмельниччини,  Поділля», – розповіла Ірина Фаріон.

За її словами, завданням «Свободи» є забезпечення батальйону усім, починаючи від шкарпеток і закінчуючи бронетехнікою.

«Ми співпрацюємо з нашим танковим заводом і готуємо власним коштом  ремонт 9 машин. 3 машини будуть відряджені у наш батальйон  – решта на охорону  кордону», – розповіла свободівка.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-10-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11112

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]