Головна » 2023 » Квітень » 24 » Будинок з графіті Бенксі демонтують в Ірпені

Будинок з графіті Бенксі демонтують в Ірпені

В Ірпені на Київщині графіті відомого британського вуличного художника Бенксі на стіні багатоповерхівки, яка підлягає демонтажу, захистили. Малюнок закрили бетонними блоками, щоб надалі взяти в металевий каркас та вирізати. Про це повідомила Ірпінська міська рада.

"Графіті відомого британського вуличного художника Бенксі в Ірпені на стіні багатоповерхівки (вул. Северинівська, 158), яка підлягає демонтажу, захищено шляхом встановлення конструкції з бетонних блоків для захисту малюнку на період проведення робіт із демонтажу даного будинку", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що малюнок художника знаходиться на двох бетонних плитах.

"Для збереження його цілісності, зображення буде взято в металевий каркас та вирізано, шляхом створення інсталяції з фрагменту будівлі, для можливості безпечного переміщення в місце подальшої експозиції", - зазначається в повідомленні.

Як відомо, роботи вуличного художника Бенксі зʼявилися в українських містах восени 2022 року. Відтоді вони стали одними із символів підтримки України. У грудні 2022-го одну з робіт намагалися викрасти, тому було ініційовано проєкт із захисту малюнків.

Згодому Київській області презентували систему захисту робіт Бенксі від вандалів та несприятливих погодних умов.


За матеріалами: Новини сьогодні
24-04-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1355

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]