Головна » 2013 » Травень » 12 » Чехи подарували бойовий одяг воловецьким рятувальникам

Чехи подарували бойовий одяг воловецьким рятувальникам

10 травня  у Державній пожежно-рятувальній частині № 11 смт Воловець відбулась зустріч представників Чеської Республіки та керівництва Управління ДСНС України у Закарпатській області. У рамках розвитку добросусідських відносин між чеськими та закарпатськими рятувальниками начальник пожежної частини міста Лідице (Чехія) Томаш Рихтер подарував колегам із воловецького пожежного підрозділу  бойовий одяг та спеціальне спорядження, що використовується у буденній роботі рятувальників. Даний факт став можливим за сприяння Генерального консула Чеської Республіки у Львові Давіда Павліти та був  ініційований волонтером із міста Брно (Чехія) Радімом Купцем. Про це повідомили в У ДСНС України  у Закарпатській області.

Останній приїжджав у Воловецький район ще в січні цього року разом із матір’ю зниклого Ондрі Думанського для проведення пошукових робіт разом із закарпатськими рятувальниками.

Під час зустрічі начальник закарпатських рятувальників Мирослав Щербей ознайомив Генерального консула Давіда Павліту з ходом проведення оперативно-розшукових заходів, які і надалі проводяться працівниками міліції спільно з рятувальниками. На жаль, поки що нової інформації щодо зниклого громадянина Чеської Республіки не має, але закарпатські рятувальники і надалі будуть допомагати працівникам міліції у проведенні оперативно-розшукових заходів.

Далі чеські колеги відвідали рятувальний підрозділ ДСНС, що дислокується у Воловці. Гості мали змогу ознайомитися з пожежно-рятувальною технікою, спорядженням та обладнанням, яке знаходиться на озброєнні у воловецьких рятувальників. Вони обмінялися досвідом роботи країн щодо питань попередження та ліквідації наслідків різного роду надзвичайних ситуацій. Також учасники зустрічі детально обговорили можливості подальшої співпраці

А результатом перемовин стало підписання партнерської угоди про співпрацю між державною пожежно-рятувальною частиною смт Воловець та пожежною частиною міста Лідице (Чехія).



За матеріалами: Новини сьогодні
12-05-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11504

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]