Головна » 2022 » Грудень » 7 » Через крадіжку чиновниками вугілля на $12 млрд у Монголії спалахнули протести

Через крадіжку чиновниками вугілля на $12 млрд у Монголії спалахнули протести

монголія протест

Жителі Монголії збунтувалися і вимагають від влади покарати людей, які викрали вугілля на мільярди доларів. У столиці країни Улан-Баторі відбулася масова демонстрація незадоволених діями уряду. Про це повідомило видання "Радіо Свобода".

Демонстранти спробували штурм Палацу Уряду у центрі Улан-Батора. Влада віддала наказ про силовий розгін акції протесту, повідомив телеканал "Ігл".

Силовикам вдалося відбити першу спробу штурму, проте протестувальники не розходяться та продовжують антиурядовий бунт.

За даними монгольського МВС, 90% присутніх на площі перед Урядовим палацом – це студенти. Секретар МВС Сайнзоріг уточнив, що молодь «нападає на об'єкти під особливою держохороною, блокує вулиці, обмежує право проїзду та порушує роботу організацій».

Місцеві ЗМІ уточнюють, що у країни вкрали 6,5 мільйона тонн вугілля на загальну суму 12,9 мільярда доларів, що мав експортуватися з Монголії до Китаю. Також з'явилася інформація, що КНР надіслала прем'єр-міністру Монголії Оюуну-Ердене дані на чиновників, причетних до корупції. Винні з китайського боку були страчені.

5 грудня Хурал Монголії ухвалив рішення не оголошувати в Улан-Баторі режим НП через масові протести.

6 грудня президент Монголії Ухнаагійн Хурелсух запропонував розпустити парламент та уряд та провести позачергові вибори.


За матеріалами: Новини сьогодні
07-12-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1389

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]