Головна » 2024 » Вересень » 17 » Через Тайванську протоку Німеччина вперше за 20 років скерувала військові кораблі

Через Тайванську протоку Німеччина вперше за 20 років скерувала військові кораблі

Німеччина вперше за понад двадцять років направила два військові кораблі через Тайванську протоку, інформує Reuters.

Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус підтвердив, що прохід фрегата "Баден-Вюртемберг" і судна забезпечення "Франкфурт-на-Майні" водним шляхом між Китаєм і Тайванем.

"Міжнародні води є міжнародними водами. Це найкоротший і, зважаючи на погодні умови, найбезпечніший маршрут. Тому ми проходимо ним", - зазначив глава оборонного відомства.

Такий крок Німеччини викликав протест Китаю, який вважає демократично керований Тайвань своєю бунтівною провінцією і заявляє про суверенітет і юрисдикцію над Тайванською протокою, тоді як Сполучені Штати і їх союзники наполягають на міжнародному статусі цього водного шляху, яким проходить близько половини світових морських перевезень.

"Ми виступаємо рішуче проти провокацій та дій, що обмежують суверенітет і безпеку Китаю під гаслом свободи судноплавства", - заявила речниця МЗС КНР Мао Нін, коментуючи транзит кораблів ВМС Німеччини Тайванською протокою.

Нагадаємо, що рекордна посуха в Європі призвела до значного зниження рівня води в Дунаї, що спричинило появу на поверхні залишків "начинених вибухівкою нацистських кораблів" часів Другої світової війни. Ці знахідки виявлено в Сербії та Угорщині

Як повідомлялося, російський завод "Арктик СПГ 2", який перебуває під санкціями США, здійснив свою першу поставку скрапленого природного газу (СПГ) до Азії.


За матеріалами: Новини сьогодні
17-09-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 139

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]