Головна » 2021 » Липень » 17 » Через українську мову у Києві компанія відмовила дівчині в працевлаштуванні

Через українську мову у Києві компанія відмовила дівчині в працевлаштуванні

Мовний скандал неочікувано виник у серці України – Києві – через кілька днів після вступу в дію мовних законів.

"Вам буде некомфортно. Ми всі російською спілкуємося": компанія не взяла дівчину на роботу через українську мову

Кілька днів тому, у Києві, менеджер фірми Columb Trade безпідставно відмовила дівчині, яка намагалася влаштуватися до них на роботу. Мотивувала тим, що остання розмовляє чистою, українською мовою.

Про цю неприємну подію стало відомо завдяки блогеру із ніком Zamist Krovi, яка розповіла про подію а своєму ютуб-каналі .

Як виявилося, усе сталося із її близькою знайомою, тому просто залишити цей ганебний вчинок із боку відомої компанії вона не змогла. До того ж, та, якій безпідставно відмовили – має чималий досвід у роботі із клієнтами, окрім цього вона дипломований магістр та психолог, яка має диплом КНУ ім. Т.Шевченка.

У відео, яке оприлюднила блогер, чітко чути розмову, яка відбулася між роботодавцем та дівчиною, якій відмовили. Під час спілкування, дівчина запитує про причину відмови - можливо, мова, якою вона спілкується, не відповідає корпоративним вимогам фірми?

У відповідь вона чує: «Это даже не отказ. Вам будет некомфортно в среде. У нас так, корпоративная культура. Мы все на русском общаемся.»

Після цього вона додала, що власник фірми – білоруської національності і також не спілкується українською.

У кінці оприлюдненого відео, блогер піднімає тему «русского мира»: "Киев. 7-й год войны с Россией. Притеснения украиноязычных. Пренебрежения к украинскому языку от компании Columb Trade", – каже вона у відео.

Що ж можливо це так і є. По іншому неможливо пояснити, чому на сьомому році війни, в Україні продовжуються утиски державної мови.


За матеріалами: Новини сьогодні
17-07-2021
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1448

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]