Головна » 2023 » Квітень » 23 » Чергові санкції Зеленський запровадив проти рф. До переліку потрапили російські партії та ЦВК

Чергові санкції Зеленський запровадив проти рф. До переліку потрапили російські партії та ЦВК

Санкції запроваджені на 10 років. У суботу, 22 квітня, президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій щодо 40 фізичних та 382 юридичних осіб. Про це йдеться у текстах відповідних указів, опублікованих на сайті Офісу президента.

Згідно з указом №235/2023, санкційні обмеження ввели проти громадян рф, Швейцарії, Ірану та Республіки Малі. У переліку також можна побачити державного зрадника володимира бобришева, якого російські окупанти призначили "начальником відділу кадрів" у "поліції". Усього до списку потрапили 40 осіб.

Окрім цього, санкції діятимуть щодо 60 юридичних осіб, серед яких — ТОВ "Авіакомпанія Далекосхідна КСМ», публічне акціонерне товариство "росбанк", так зване "Міністерство у справах громадянської оборони, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих "днр"», російські партії кпрф, лдпр, "соціалістична партія", "єдина росія», "Нові люди" та "справедлива росія", а також ЦВК рф.

Деякі з підсанкційних юридичних осіб також зареєстровані у Франції, Вірменії, Тайвані, Швейцарії та Німеччині.

Іншим указом №236/2023 Зеленський увів у дію рішення про застосування персональних санкцій до 322 російських юридичних осіб, зокрема, низки акціонерних товариств.

Санкції діятимуть протягом 10 років.

Нагадаємо, 15 квітня президент України Володимир Зеленський запровадив санкції проти ТОВ «Яндекс», ТОВ «Рамблер Груп», ТОВ «Рамблер Інтернет Холдинг», ТОВ «Парус», ЗАТ «1С» та «1С-Галактика», «VK company» а також інших російських IT-компаній та фізичних осіб.

Того ж дня до санкційного списку потрапили 87 фізичних осіб, більшість з яких російські спортсмени. Зокрема, обмеження запровадили проти Ксенії Шойгу — очільниці федерації тріатлону рф, доньки міністра оборони країни-агресора сергія шойгу.


За матеріалами: Новини сьогодні
23-04-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1326

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]