Головна » 2022 » Листопад » 28 » Чому шкідливо запікати їжу у фользі розповіли медики

Чому шкідливо запікати їжу у фользі розповіли медики

їжа фольга

Головна небезпека полягає в тому, що більшість людей використовує її неправильним чином, через що вона виділяє алюміній, що потрапляє до організму.

Велика кількість цієї речовини здатна спровокувати низку серйозних порушень.

Вчені не закликають повністю відмовлятися від застосування фольги у побуті.

Однак, щоб шкода цього матеріалу була мінімальною, важливо знати всі тонкощі поводження з ним. Дослідження показали, що найнешкідливішим варіантом застосування фольги є зберігання в ній їжі. Коли ми завертаємо в неї продукти, алюміній не здатний проникнути до них.

Але за термічної обробки слід бути уважним. Високі температури призводять до того, що фольга може виділяти до страви до 1-2 мг алюмінію.

При цьому, якщо запікати в цьому матеріалі кислу або приправлену великою кількістю спецій їжу, обсяг алюмінію, який потрапить у страву, збільшиться.

Щоб убезпечити себе, не можна допускати зіткнення з фольгою томатів та фруктів, особливо цитрусових.

Крім того, алюміній потрапить у вашу страву, якщо в цей матеріал при термічній обробці були загорнуті лимони, солоні огірки, а також якщо страва покривалася сметаною або алкоголем. Сіль та кислота мають властивість розчиняти алюміній.

При накопиченні алюмінію в організмі людина ризикує зіштовхнутися із серйозними порушеннями роботи всього організму. Насамперед це стосується когнітивних здібностей.

Можуть спостерігатися проблеми з пам’яттю, здатністю концентруватися та правильно складати пропозиції. Крім цього, може порушуватися гормональний баланс, координація. Є ризик збою в роботі репродуктивної системи.

Більш того, надлишок алюмінію стає однією з причин розвитку хвороби Альцгеймера та остеопорозу.


За матеріалами: Новини сьогодні
28-11-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1393

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]