Головна » 2022 » Листопад » 29 » Чому спати з тваринами в одному ліжку дуже корисно - вчені

Чому спати з тваринами в одному ліжку дуже корисно - вчені

сон кіт ліжко

Вчені постійно проводять дослідження про те, наскільки багато користі приносить сон з домашніми улюбленцями.

Нині вони впевнено говорять про те, що чотириногі друзі вкрай позитивно впливають на здоров’я людини.

Один з наукових журналів опублікував дослідження, під час якого близько 40 дорослих людей спали разом з собаками протягом тижня. Втім, деякі з учасників експерименту просто дозволили вихованцеві перебувати з ними в кімнаті. За результатами досліджень вчені та учасники були приголомшені. Адже ті господарі, які спали зі своїми вихованцями, висипалися краще за інших. Більш того, у цих людей був найміцніший і якісний нічний відпочинок.

Це вирахували, перевіривши ефективність сну. І в порівнянні з іншими вона була в кілька разів вище. Що стосується тих, хто на постійній основі спить зі своїми улюбленцями, у них нижче рівень стресу і в цілому якість життя поліпшується. Висновки даного дослідження не можуть не викликати посмішку. Але також є і мінуси, наприклад, ті, хто спить з вихованцями частіше прокидаються вночі. Цікавий факт, сон з іншою людиною досить сильно відрізняється від сну з домашніми тваринами.

Значно підвищити якість життя запросто можливо тому, хто вважає за краще сон з братами нашими меншими. Коти, яким випала щаслива можливість спати зі своїм господарем, завжди уві сні муркочуть. А у собак вирівнюється дихання.

Виходячи з цього, звуки, які видають тварини викликають у людини розслаблення. А ті домашні тварини, які спокійні та розслаблені під час сну, створюють сприятливу для сну та розслаблену атмосферу.

Вчені закликають всіх власників домашніх вихованців дозволити своїм улюбленцям спати поруч з ними. Адже у цього є всі, науково доведені, підстави.


За матеріалами: Новини сьогодні
29-11-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1398

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]