Головна » 2012 » Січень » 23 » Еліксир молодості винайшли французькі вчені

Еліксир молодості винайшли французькі вчені

Еліксир молодості


Дослідники з Паризького університету (Université Paris-Sud) запропонували як діючу речовину не фруктові кислоти, а молекулу, що складається з 60 атомів вуглецю і представляє собою геодезичну сферу - бакмінстерфуллерен (Buckminsterfullerene) чи бакібол.

Вчені провели клінічні випробування токсичної дії молекул на організм щурів. Для цього вони використовували три групи гризунів: одну контрольну і дві експериментальні:

  1. перших тварин годували як завжди і давали воду;
  2. інші брали порцію оливкового масла, відомого своїми омолоджуючими властивостями;
  3. а третім - підмішували в масло бакмінстерфуллерени.

В результаті з'ясувалося, що середня тривалість життя в першій групі тварин склала 22 місяці, у другій - 26 місяців, а третя вразила учених рекордним "довголіттям" - гризуни прожили цілих 42 місяці, тобто майже в два рази більше контрольної групи.

Дослідники пояснюють молодильні властивості коктейлю його антиоксидантною дією. Тобто бакіболи не тільки не труїли організм щурів, а й надавали сприятливий вплив - бакмінстерфуллерен знижує окислювальний стрес, який є причиною старіння.

Отриманий результат стане в нагоді медикам і токсикологам. Французькі вчені сподіваються, що фулерени можна буде використовувати не тільки в боротьбі зі злоякісними пухлинами та нейродегенеративними захворюваннями людини, а й зі старінням організму.


За матеріалами: Новини сьогодні
23-01-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 13132

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]