Головна » 2012 » Жовтень » 22 » Чопські митники вилучили на кордоні 134 кг бурштину

Чопські митники вилучили на кордоні 134 кг бурштину


Майже 134 кг бурштину вилучили чопські митники у громадянки України, яка намагалася у незаконний спосіб перевезти дорогоцінне каміння в Угорщину без дозвільних документів.

33-річна закарпатка на автомобілі марки "Фольксваген Пасат” у пункті пропуску «Дзвінкове», що на українсько-угорському кордоні, свідомо обрала «зелений коридор». Це означало, що жінка не переміщувала товари, які підлягають декларуванню та оподаткуванню митними платежами.

Однак, на підставі аналізу й оцінки ризиків та отриманої інформації від працівників прикордонної служби щодо переміщення громадянкою незаконних товарів через державний кордон, транспортний засіб був виведений на смугу «червоний коридор» для більш детальної перевірки.

Відтак, у ході проведеного митно-прикордонного контролю автівки виявлено у багажному відсіку та салону 5 поліетиленових мішків з речовиною природного походження коричневого кольору з різними відтінками (в фракціях від 5мм до 30мм в діаметрі), що мають ознаки дорогоцінного каміння, а саме – бурштин (133,6 кг).

За порушення встановленого порядку проходження спрощеного митного контролю, відносно громадянки України складено протокол за статтею 471 МКУ. Наразі відповідні експерти визначають оцінку вилученим дорогоцінним каменям, - повідомили на сайті Чопської митниці.



За матеріалами: Новини сьогодні
22-10-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11670

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]