Головна » 2013 » Жовтень » 23 » Чопські прикордонники цьогоріч не випустили за кордон 216 дітей

Чопські прикордонники цьогоріч не випустили за кордон 216 дітей

За кілька днів українські школярі зможуть трішки перепочити від навчального процесу, адже починаються осінні канікули. Звичайно, місце їх проведення кожен обиратиме сам, але, не виключено, що знайдуться й ті, хто вирушить на кілька днів за кордон.

Сьогодні прикордонники Чопського загону черговий раз хочуть звернути увагу подорожуючих громадян на правила перетину державного кордону, в тому числі й під час здійснення перевезення організованих груп дітей на відпочинок чи оздоровлення. Нагадаємо, що в 2012 році співробітники Чопського загону в пунктах пропуску «Великий Березний», «Ужгород», «Малі Селменці», «Тиса», «Чоп» та «Ужгород-аеропорт» не знайшли законних підстав для пропуску через державний кордон 268 дітей. Поточного року у вищевказаних пунктах пропуску через кордон не пропущено 216 дітей. До речі, лише протягом трьох літніх місяців прикордонники були змушені завернути додому 114 юних туристів.

Основними причинами відмов у пропуску залишаються відсутність доручень від батьків, які потрібні у разі коли дитину супроводжує лише один з батьків, або уповноважена ними особа. Крім того, серед причин непропусків є недійсні документи для закордонних поїздок, відсутність документів на право перетинання кордону, відсутність фото дітей в документах батьків, закінчення терміну дії паспорта, технічна несправність документа.

Саме тому прикордонники, як партнери учасників міжнародного руху, звертаються до громадян з проханням ретельно готуватись до здійснення закордонних вояжів і нагадують про необхідність правильного оформлення документів. З метою виконання останнього, громадяни України повинні керуватись наступними нормативно-правовими актами:
Закон України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України».

За матеріалами: Новини сьогодні
23-10-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11159

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]