Головна » 2024 » Вересень » 14 » День танкових військ святкують в Україні

День танкових військ святкують в Україні

Сталевий кулак ЗСУ, – головком Сирський привітав воїнів з Днем танкових військ.

Головнокомандувач ЗСУ генерал Олександр Сирський привітав воїнів-танкістів з Днем танкових військ.  Текст вітання опублікований на офіційних сторінках у соцмережах головнокомандувача ЗСУ 14 вересня.

Він нагадав, що широкомасштабна російська агресія стала перевіркою сили й міці українського війська, яку наші танкісти гідно пройшли.

"Наші воїни-танкісти володіють передовим досвідом ведення бойових дій в умовах війни нового типу і чи не увесь світ бажає перейняти цей досвід.  Адже нині використовується нова тактика застосування бронетехніки з урахуванням ефективної протидії ворожим fpv-дронам та іншим безпілотним засобам", – йдеться в повідомленні.

Олександр Сирський подякував тисячам українських танкістів, "які у ці хвилини дають відсіч московському агресору на передовій".

"Мої окремі слова подяки українським танкобудівникам, інженерам-механікам і майстрам, які цілодобово працюють над ремонтом та відновленням української й трофейної бронетехніки, що і далі буде нищити російських загарбників. Вічна пам’ять і вічна слава героям-танкістам, які ціною власного життя  відстоювали українську державність і захищали народ!", – наголосив Сирський.

І додав: "Танкові війська – сталевий кулак Збройних Сил України! І російська, знищена у боях техніка, яскраве тому підтвердження. Слава українським танковим військам!".

Що ще відзначають 14 вересня.

14 вересня — День українського борщу та День фізичної культури та спорту.

У суботу, 14 вересня, в Україні та світі відзначають низку свят. В Україні святкують День танкових військ — свято було встановлено указом Президента від 9 вересня 2023 року.

Свято вшановує мужність та героїзм воїнів-танкістів, які боролися за свободу, незалежність та територіальну цілісність України.

Також сьогодні відзначають День фізичної культури та спорту в Україні. Це свято було встановлено указом Президента України від 29 червня 1994 року та присвячено популяризації здорового способу життя, фізичної активності та спорту серед населення.

14 вересня — День українського борщу. Це свято було запроваджено для вшанування борщу як символу української культури та ідентичності. Борщ є не лише кулінарною стравою, але й важливим елементом національної спадщини України.

Також 14 вересня відзначають День українського кіно.

Крім цього, у США святкують День гімну, а у Німеччині - День німецької мови.

День міста відзначають Бахмут, Вінниця, Житомир, Луганськ, Миколаїв, Каховка, Луцьк.

Пам’ятні події:

1871 - Розпочав свою діяльність перший у Наддніпрянській Україні банк - Харківський акціонерний земельний банк (у Галичині перші банки виникли в XVII столітті - такі, як вірменський банк Mons Pius у Львові);

1918 - У Болгарському царстві почалося Владайське солдатське повстання, придушене урядом за допомогою німецьких військ;

1939 - У США авіаконструктор Ігор Сікорський (колишній киянин) підняв у повітря свій перший вертоліт VS-300;

1991 - У Києві розпочав роботу Всеукраїнський форум інтелігенції;

1995 - У Брюсселі відбулася офіційна церемонія ухвалення Індивідуальної програми співробітництва між Україною та НАТО;

1996 - В Одесі відбулися Всесвітній конгрес чеченців і Всеукраїнський конгрес вайнахів;

2000 - Корпорація Microsoft випустила операційну систему Windows Millennium Edition.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
14-09-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 141

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]