Головна » 2019 » Вересень » 10 » Десять країн з найжорстокішою цензурою - CPJ

Десять країн з найжорстокішою цензурою - CPJ

Комітет захисту журналістів (CPJ) оприлюднив перелік десяти країн з найжорсткішою цензурою, у який потрапили Північна Корея, Білорусь та Китай.

Список заснований на дослідженні рівня репресій у зазначених країнах, починаючи тюремним увʼязненням та законами — і закінчуючи обмеженням доступу в інтернет і соціальні мережі. Факторами для відбору у ТОП-10 також служили залякування журналістів, стеження і самоцензура.

У першу трійку увійшли Еритрея, Північна Корея і Туркменістан. Далі йдуть Саудівська Аравія, Китай, Вʼєтнам, Іран, Екваторіальна Гвінея, Білорусь і Куба.

"У трьох провідних країнах — Еритреї, Північній Кореї і Туркменістані — засоби масової інформації служать рупором держави, і будь-яка незалежна журналістика ведеться з вигнання. Ті деякі іноземні журналісти, які отримали дозвіл вʼїхати в країну, перебувають під пильним наглядом. Інші країни у списку використовують поєднання жорсткої тактики, такої як переслідування і довільне затримання, а також постійне стеження і цілеспрямований злам, щоб змусити замовкнути незалежну пресу. Саудівська Аравія, Китай, Вʼєтнам та Іран особливо вправні у застосуванні цих двох видів цензури: тюремного увʼязнення і переслідування журналістів і їхніх сімей, а також у цифровому моніторингу та цензурі в Інтернеті й соціальних мережах", — сказано в доповіді.


За матеріалами: Новини сьогодні
10-09-2019
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1396

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]