Головна » 2014 » Травень » 3 » Дії РФ щодо Джемілєва — це відродження сталінських репресій, — Кабмін

Дії РФ щодо Джемілєва — це відродження сталінських репресій, — Кабмін

Кабінет Міністрів України висловив обурення з приводу дій окупаційної кримської влади, яка не пустила лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва на півострів.

Про це йдеться у заяві українського уряду.

"Уряд України висловлює глибоке обурення діями окупаційної адміністрації, яка брутально перешкоджає в’їзду до Криму лідеру Кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву. Перешкоджаючи багаторічному борцеві за права і свободу Кримськотатарського народу в’їхати на свою Батьківщину, російська сторона вкотре розтоптала наріжні принципи міжнародного права і виразно засвідчила світові, що ховається під її цинічним «занепокоєнням» реалізацією права народів на самовизначення. Особливо огидним це виглядає напередодні 70 роковин трагедії кримських татар – депортації цього народу, яка супроводжувалася загибеллю десятків тисяч людей", — зазначають у Кабміні.

Уряд України розцінив такі дії як "відродження сталінських репресивних практик і відтворення сталінської політики пригнічення народів і національної дискримінації".

Кабмін вимагає негайного скасування всіх заборон і обмежень, які накладаються на Кримськотатарський народ і його лідерів; припинення залякувань мирних громадян і застосування проти них військових підрозділів, провокацій проти Меджлісу Кримськотатарського народу, а також притягнення до відповідальності винних у насильстві проти кримських татар і представників інших національностей на окупованій території Криму.

Нагадаємо, Мустафа Джемілєв не зміг потрапити до Криму через блокування, яке влаштували на кордоні російські спецпризначенці і "кримська самооборона".
 


За матеріалами: Новини сьогодні
03-05-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11117

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]