Головна » 2016 » Червень » 7 » Дискримінацію представників ЛГБТ-спільноти спецпосланець США прирівняв до расизму

Дискримінацію представників ЛГБТ-спільноти спецпосланець США прирівняв до расизму

Спеціальний посланець США з прав людини ЛГБТІ-спільноти (лесбійок, геїв, бісексуалів, трансгендерів та інтерсексуалів) Ренді Беррі наголошує, що дискримінація представників ЛГБТІ-спільноти не відрізняється від дискримінації за ознаками раси та статі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Беррі сказав сьогодні, 7 червня, на брифінгу у Києві.

"Ми повинні почати з розуміння, що дискримінація та насильство проти представників ЛГБТІ-спільноти, по-суті, нічим не відрізняється від дискримінації та насильства за ознакою раси, за ознакою етнічної приналежності або за ознакою статі", - наголосив Беррі.

У зв`язку з цим спецпосланець США з прав людини ЛГБТІ-спільноти вважає: що більше люди будуть це усвідомлювати, то більше буде можливостей для досягнення справжньої рівності між людьми.

Говорячи про Марш рівності, запланований у Києві на 12 червня, та висловлення громадської думки, Беррі заявив, що участь у такому заході є можливістю продемонструвати, що люди не живуть у тіні.

Беррі зазначив, що дуже важливо, аби люди могли сказати, що "ми тут є, і ми також є громадянами цієї країни".

На його переконання, люди беруть участь у Маршах рівності, які відбуваються у багатьох країнах світу, і сподіваються на толерантне до них ставлення з боку іншої частини суспільства.

Беррі заявив, що провів зустрічі з представниками місцевої влади Києва та правоохоронними органами, які, за його словами, підтримують і готові забезпечити проведення Маршу рівності.

П’ятий Міжнародний форум ЛГБТІ "КиївПрайд-2016" відбувається з 6 по 12 червня у Києві під гаслом "Безпека людини - розвиток країни!".

12 червня у столиці пройде традиційний Марш рівності – мирна хода на захист прав людини, зокрема, права на мирні зібрання, а також проти недискримінації представників ЛГБТ-спільноти.

Раніше посли 12 європейських країн і США закликали київська влада і поліцію забезпечити мирне проведення Маршу рівності, який запланований на 12 червня 2016 року.

При цьому 29 травня представники "Організації українських націоналістів" Миколи Кохановського пообіцяли зірвати ЛГБТ-прайд у Києві, написав керівник прес-служби "Правого сектору" в Facebook.

Глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе заявила, що правоохоронці налаштовані дуже жорстко захищати всіх громадян, які мають право висловити свою думку.


За матеріалами: Новини сьогодні
07-06-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1815

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]