Головна » 2018 » Травень » 29 » Для помічників мігрантів Угорщина планує ввести жорсткі покарання

Для помічників мігрантів Угорщина планує ввести жорсткі покарання

Уряд Угорщини розробив нові закони щодо введення кримінальної відповідальності для тих, хто допомагає нелегальним мігрантам, які шукають притулок.

Про це пише BBC.

Якщо закон буде прийнятий у нинішньому вигляді, він зможе зробити друк листівок з інформацією для шукачів притулку, пропозиції їм їжі або юридичну консультацію кримінальним злочином.

У конституцію країни також можуть бути внесені зміни, щоб запобігти переселенню в Угорщину осіб, які шукають притулку, з інших країн ЄС. Голосування очікується на наступному тижні.

За даними угорських ЗМІ, для людей, які здійснюють контрабанду мігрантів, щоб допомогти їм отримати притулок або, тим, хто "фінансує нелегальну імміграцію", передбачені тюремні терміни від кількох днів до року.

Законопроект називається "Стоп Сорос" і у разі прийняття також ускладнить життя громадських організацій, зокрема фінансованих фондами американського фінансиста угорського походження Джорджа Сороса.

Перед парламентськими виборами у квітні прем'єр Віктор Орбан заявив, що в Угорщині нараховується близько 2000 проплачених людей, які під час виборчої кампанії працюють на те, щоб повалити уряд і встановити новий "промігрантський кабінет, прийнятний для Джорджа Сороса".

Угорщина, Польща, Чехія і Словаччина заперечують проти плану ЄС щодо переселення 160 000 сирійських та еритрейських біженців з Італії та Греції, де табори мігрантів переповнені, до інших країн блоку.

Парламент Угорщини обговорює законопроекти, незважаючи на те, що дуже мало мігрантів і біженців намагаються проникнути зараз в Угорщину через подвійної товщини паркан з колючим дротом на південному кордоні, зазначає видання.

На початку травня цього року Європейський суд розпочав розгляд справи Угорщини та Словаччини щодо мігрантських квот, обидві країни стверджують, що рішення ЄС 2015 року щодо розподілу мігрантів було схвалене із порушеннями.


За матеріалами: Новини сьогодні
29-05-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1566

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]