Головна » 2023 » Липень » 2 » Для російських шпигунів, які проникають на Захід, Бразилія стала дахом

Для російських шпигунів, які проникають на Захід, Бразилія стала дахом

Бразильська влада розслідує, чи не використовує росія країну як інкубатор для секретних агентів, які потім проникають на Захід. Слідство розпочато після викриття трьох російських шпигунів з фальшивим бразильським громадянством. Про це пише видання WSJ.

У першому випадку йдеться про Михайла Мікушина, дослідника Університету Тромсе в Норвегії, який переховувався під ім’ям Хосе Ассіс Джаммарія. Він був затриманий у Бразилії.

Бразильська влада простежила шлях Мікушина до міста Падре Бернардо. Згідно з документами, він народився в 1984 році в сім’ї бізнесмена італійського походження, який був натуралізованим громадянином Бразилії, і шкільної вчительки з Ріо-де-Жанейро. Влада намагається з’ясувати, що сталося зі справжнім Джаммарією.

Інший чоловік, Сергій Черкасов, з підробленим паспортом на ім’я Віктора Мюллера Феррейри, зараз відбуває 15-річний термін ув’язнення в Бразилії, але проти нього висунуті звинувачення у шпигунстві з боку США. Він навчався в аспірантурі у Вашингтоні, округ Колумбія.

Сполучені Штати домагаються екстрадиції Черкасова, в той час як росія звинувачує його в наркоторгівлі.

Черкасов був затриманий у Нідерландах під час спроби проникнути до Міжнародного кримінального суду в якості стажера.

Третій ймовірний шпигун, Герхард Даніель Кампос Віттіх, багато років жив у Ріо-де-Жанейро, але потім раптово зник. Він був власником студії 3D-друку. У соціальних мережах навіть проводилася кампанія з його пошуку.

Зрештою, ця кампанія закінчилася в березні, коли грецькі спецслужби ідентифікували Віттіха як ймовірного російського шпигуна на прізвище Шмирьов. Він повернувся до росії з жінкою, яка була його дружиною і також була секретним агентом, але жила в Греції.

Бразильські слідчі не розголошують деталей справи, але джерела, знайомі з розслідуванням, кажуть, що в країні і світі дійсно можуть існувати секретні агенти з фальшивим бразильським громадянством.

Сполучені Штати готові внести двох імовірних шпигунів до списку на обмін з росією. У росії є ув’язнені американці, серед них Еван Гершкович.

Зазначені випадки висвітлюють прогалини в бразильському законодавстві, які дозволяють людям, що мають лише бразильське свідоцтво про народження, отримати паспорт, якщо документи на це ім’я ще не були отримані.


За матеріалами: Новини сьогодні
02-07-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1401

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]