Головна » 2023 » Травень » 20 » До авіаційної коаліції приєдналася Португалія та готова тренувати українських пілотів

До авіаційної коаліції приєдналася Португалія та готова тренувати українських пілотів

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що Португалія приєдналася до авіаційної коаліції та готова проводити тренування для українських пілотів й механіків на бойових літаках західного типу.

Під час візиту до Лісабона очільник МЗС України Дмитро Кулеба провів переговори із міністром закордонних справ Жоау Гомешем Кравіньо та міністеркою оборони Еленою Каррейраш.

Глава української дипломатії детально розповів португальським партнерам про ситуацію на фронті та окреслив військові потреби України для ефективної оборони та контрнаступальних операцій.

“Португалія продемонструвала лідерство, долучившись до танкової коаліції. Враховуючи інтенсифікацію російських ракетних обстрілів українських міст і сіл, критично важливо, аби Україна мала спроможність скинути росію з українського неба”, – зазначив очільник МЗС України.

Дмитро Кулеба подякував уряду Португалії за рішення приєднатися до авіаційної коаліції шляхом тренування українських пілотів та механіків на бойових літаках західного типу.

Своєю чергою, португальська сторона також підтвердила готовність надалі підтримувати Україну на її шляху до членства в Європейському Союзі.

Міністри також обговорили притягнення росії та її керівництва до відповідальності за злочини проти України, зокрема створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії.

Крім того, Дмитро Кулеба приділив окрему увагу "Формулі миру" президента Володимира Зеленського як шляху до встановлення справедливого та довготривалого миру в Україні, розширення кола її підтримки, зокрема за рахунок приєднання країн Глобального Півдня.

За даними ЗМІ, президент США Джо Байден на саміті G7 у Японії заявив, що Вашингтон братиме участь у підготовці українських льотчиків на винищувачах четвертого покоління. Зокрема йдеться й про F-16.

Бельгія готова навчати українських пілотів літати на винищувачах американського виробництва F-16.


За матеріалами: Новини сьогодні
20-05-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1461

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]