Головна » 2022 » Грудень » 25 » До мінімуму подешевшав газ у Європі

До мінімуму подешевшав газ у Європі

газ європа

Ціни на газ у Європі впали нижче за рівень, який спостерігався до лютого 2022 року, а саме до вторгнення рф в Україну. Про це йдеться у даних лондонської біржі ICE.

Згідно з поточними прогнозами погоди, до кінця року температура в Європі буде вищою за норму, що призведе до подальшого зниження цін на блакитне паливо.

Як повідомляється, наразі газ продовжує відбиратися з європейських підземних сховищ, які зараз заповнені на 86% і становлять приблизно 94 млрд кубометрів. Швидкість вилучення в даний час становить близько 450 млн кубометрів на добу, що більш ніж на 100 млн кубометрів на добу нижче, ніж тиждень тому.

Заповненість сховищ у Великій Британії становить 68%, у Франції - 84%, а Німеччині - 87%.

Щодо ЗПГ, Європа продовжує імпортувати значні обсяги. Минулого тижня валовий імпорт ЗПГ до Європи досяг 3,08 млн тонн, причому основними покупцями стали Франція, Великобританія та Іспанія.

Зазначається, що Франція, як і раніше, залишається найбільшим імпортером ЗПГ у Європі: минулого тижня було імпортовано загалом 0,72 млн тонн ЗПГ. 21 грудня Німеччина прийняла перше ЗПГ-судно Seapeak Hispania на завод з регазифікації, що створює додаткові можливості зниження цін.

Навіть після закриття Freeport США продовжують залишатися найбільшим експортером ЗПГ у Європі, відправивши минулого тижня понад 1,16 млн тонн.

При цьому, Єврокомісія 19 грудня погодилася обмежити ціни на газ на рівні 180 євро/МВтг з 15 лютого 2023 року. Обмеження буде запроваджено, коли ціни TTF на початку місяця перевищать 180 євро/МВтч протягом трьох днів поспіль та на 35 євро/МВтч перевищать ціну ЗПГ.

Обмеження значно вище, ніж поточна форвардна ціна на TTF і навряд чи буде активовано, але захистить європейських споживачів від різких стрибків цін, що спостерігалися цього року.


За матеріалами: Новини сьогодні
25-12-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1439

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]