Головна » 2013 » Лютий » 6 » До наступного «кінця світу» залишилося 93 роки

До наступного «кінця світу» залишилося 93 роки


До наступного «кінця світу» залишилося 93 роки

Менше місяця тому НАСА оголосило, що Землі насправді не загрожує сумно відомий астероїд Апофіс, який, як очікується, зіткнеться з нашою планетою в 2036 році. В даний час повідомляється, що шанси на зіткнення набагато нижче, ніж один на мільйон. Незважаючи на ці гарні новини, будь-яке святкування може бути трохи передчасним. Два тижні тому російські астрономи Андрій Орешко і Тимур Крячко виявили ще один астероїд з помітною назвою в 2012 YQ1, який, ймовірно, вріжеться в Землю, але тільки в 2106.

Так як середня тривалість життя постійно зростає з новітніми розробками в галузі медицини і біохімії, то цілком імовірно, що багато хто з поколінь після 2000 року будуть ще живі, щоб побачити зіткнення масивного астероїда з Землею на власні очі.

Астероїд 2012 YQ1 має діаметр 230 метрів і період обертання 1040 днів. Астрономи змогли вирахувати ймовірний час зіткнення - в січні 2106, використовуючи телескоп «Олена». Враховуючи, що «Олена» є одним з найсучасніших телескопів, що використовуються сьогодні, ймовірність того, що астрономи помиляються, вкрай низька.

За словами Крячко, якщо траєкторія астероїда не зміниться при випадковому зіткненні з іншим небесним тілом або будь-якими іншими непередбачуваними обставинами, то в січні 2106 він пройде через гравітаційну замкову щілину, чого достатньо, щоб гравітація Землі змінила його курс і притягнула його до себе.

Вчені вважають, що його дія буде рівна енергії, що виділяється приблизно з 25.000 атомних бомб.

За матеріалами: Новини сьогодні
06-02-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11326

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]