Головна » 2022 » Грудень » 3 » До списку нематеріальної спадщини внесли багет

До списку нематеріальної спадщини внесли багет

французький багет

Французький багет було включено до списку нематеріальної спадщини людства ЮНЕСКО. Про це у середу, 30 листопада, йдеться у повідомленні організації.

"Новий запис у Списку #IntangibleHeritage: Майстерність та культура багету", - повідомили в ЮНЕСКО.

"Організація, яка найбільше поважає традиції, які слід зберігати більш ніж самі продукти, відзначила майстерність і культуру, що оточує цей важливий елемент французьких столів", - прокоментувало видання Le Monde.

Багет як нематеріальну спадщину людства у Франції обрали серед інших претендентів – паризьких дахів із цинку та фестивалем вина Юра.

Видання зазначає, що у світі багет - це визнана емблема повсякденного життя французів, і щодня його купують близько дванадцяти мільйонів французьких споживачів, і що з пекарень щороку виходить понад шість мільярдів багетів. А також додає, що президент Франції Емманюель Макрон описав багет як "250 г магії та досконалості".

Також наголошується, що постійно розвиваючись, "традиційний" багет суворо регулюється указом 1993 року, який спрямований на захист ремісників-пекарів і водночас накладає на них дуже суворі вимоги, такі як заборона добавок.

Також багет є предметом національних змагань, під час яких "претендентів" розрізають уздовж, щоб журі оцінило структуру та колір м'якоті, який має бути ідеально вершковим.

Раніше повідомлялося, що культуру приготування українського борщу було внесено до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.


За матеріалами: Новини сьогодні
03-12-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1383

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]