Головна » 2022 » Серпень » 31 » До спроможної мережі потраплять 15 лікарень Хмельниччини

До спроможної мережі потраплять 15 лікарень Хмельниччини

лікарня Хмельниччина спроможна мережа

Спроможна мережа лікарень будуватиметься за принципом госпітальних округів. На Хмельниччині до госпітального округу потрапили півтора десятка медичних закладів, які поділені на три категорії. Формування спроможної мережі лікарень – це наступний етап медичної реформи, який запустив ухвалений на початку липня Верховною радою України законопроєкт №2347.

Як повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров’я України, кожна область стане окремим госпітальним округом, який, своєю чергою, поділятиметься на кластери. В рамках одного госпітального округу лікарні будуть розділені на надкластерні, кластерні та загальні.

лікарня Хмельниччина спроможна мережа

У Хмельницькій області до госпітального округу потрапили 15 медичних закладів. Вони будуть розподілені так:

  •     Загальна лікарня (на Хмельниччині таких буде 9) – надаватиме лише базові (найпростіші) медичні послуги для пацієнтів однієї або кількох громад. Загальна лікарня розташовуватиметься з розрахунку 1 медзаклад на 50-80 тисяч населення
  •     Кластерна лікарня (на Хмельниччині таких буде 4) – надаватиме медичну допомогу пацієнту при найбільш поширених хворобах у середніх і важких випадках. Кластерні медзаклади розташовуватимуться з розрахунку 1 медзаклад на 150 тисяч населення. Час доїзду до такої лікарні складатиме близько години.
  •     Надкластерна лікарня (на Хмельниччині таких буде 2) надаватиме медичну допомогу для найважчих пацієнтів у найскладніших випадках. Лікарня буде максимально оснащена сучасним обладнанням та матиме найширший спектр послуг. В кожному госпітальному окрузі (області) буде розташовано 2 надкластерні лікарні – доросла та дитяча.

Також, як повідомляють у МОЗ, в рамках реформи буде суттєво змінено маршрут пацієнта. Зокрема, найпростіші захворювання лікуватимуться якомога ближче до нього, в загальних лікарнях. У разі складніших проблем зі здоровʼям пацієнт потраплятиме у кластерні та надкластерні лікарні, які надаватимуть високоспеціалізовані послуги.

Як приклад, починаючи з 2023 року, пацієнти з інсультами та інфарктами зможуть отримати лікування виключно у кластерних та надкластерних медичних закладах, в яких розташовуватимуться сучасні кардіо центри.

Після формування госпітальних округів, пацієнт потраплятиме саме до тієї лікарні, яка відповідає його стану та матиме все необхідне обладнання для діагностики та якісного лікування.


За матеріалами: Новини сьогодні
31-08-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1970

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]