Головна » 2022 » Листопад » 24 » Дозволять захистити небо над західною частиною України ракети Patriot - Моравецький

Дозволять захистити небо над західною частиною України ракети Patriot - Моравецький

Розгортання зенітно-ракетних комплексів Patriot, які Німеччина пообіцяла Польщі, з українського боку кордону дасть змогу захистити небо над західною частиною України і запобігти черговій хвилі втікачів від війни до РП.

Про це перед початком саміту Вишеградської групи, що відбудеться в четвер у словацькому Кошице, заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, передає ЗМІ.

"Ми хочемо, щоб цей простір охоронявся якомога краще, адже ракети і бомби падають на Київ, Львів, Івано-Франківськ, на Ковель, Рівне, Луцьк, ці міста мають бути захищені. Звідти втікають хвилі біженців до Польщі, і ми боїмося чергової великої хвилі. Ми обговорювали, як найкраще використати німецьку пропозицію (передати Польщі ЗРК Patriot), аби захистити якомога більшу частину території, яка перебуває під загрозою", - підкреслив Моравецький.

Він додав, що така пропозиція Варшави є "хорошою", оскільки захистить західне прикордоння України.

"Робимо усе можливе, щоб гарантувати якомога більшу безпеку в цій частині Європи", - констатував Моравецький.

Він додав, що нині Україна захищає цілу Європу.

"Якщо програє Україна, то путін піде далі", - наголосив глава польського уряду.

Прем'єр Польщі зазначив, що під час зустрічі з главами урядів Вишеграду в Кошице обговорюватимуться питання безпеки, зокрема енергетичної безпеки.

Моравецький також повідомив, що під час саміту він переконуватиме прем’єра Угорщини Віктора Орбана, аби Будапешт якомога швидше дав згоду на приєднання Фінляндії та Швеції до НАТО.

Він зауважив, що упродовж останніх місяців країни Вишеграду поділені у питаннях підтримки України (через радикальну позицію Угорщини). Глава уряду РП наголосив, що не можна допустити через це "розпад Вишеградської групи".

Як інформувало агентство, вчора віцепрем'єр, міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак повідомив, що Польща попросила Німеччину передати Україні зенітно-ракетні комплекси Patriot, які раніше Берлін пообіцяв розмістити на польсько-українському кордоні.

Міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт декілька днів тому пообіцяла, що Німеччина розмістить ЗРК Patriot у Польщі біля кордону з Україною.

Як повідомлялося, у селі Пшеводув Люблінського воєводства, неподалік польсько-українського кордону, внаслідок вибуху ракети 15 листопада загинули двоє людей.

Відносини Варшави і Будапешта різко погіршилися після початку повномасштабної війни росії проти України. У той час як Польща відкрито виступила проти російської агресії і почала надавати всебічну підтримку Україні, Угорщина продовжила співпрацю з росією, ставила під сумнів злочини росіян в Україні, частково блокувала введення окремих санкцій проти рф, а також відмовилася надавати Україні зброю.

З 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська збройна агресія.


За матеріалами: Новини сьогодні
24-11-2022
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1401

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]