Головна » 2014 » Січень » 12 » Дружина: стан Луценка середньої тяжкості. Політика перевели з реанімації в окрему палату

Дружина: стан Луценка середньої тяжкості. Політика перевели з реанімації в окрему палату

Стан здоров'я екс-міністра внутрішніх справ України, лідера руху "Третя Українська республіка" Юрія Луценка, потерпілого під час конфлікту між силовиками та активістами біля будівлі Святошинського РВВС, який перебуває в реанімації, середньої тяжкості, повідомила його дружина Ірина Луценко, пише "Інтерфакс".

"Стан середньої тяжкості, такий попередній висновок лікарів", - заявила вона на прес-конференції в суботу, 11 січня.

"Діагноз такий: закрита черепно-мозкова травма, струс мозку, рвана рана, яку зашили, три гематоми підшкірних - підкреслюю, не внутрішньочерепних, також удари і синці", - розповіла Луценко.

За її словами, Луценко зараз "у трохи розкоординованому стані", але розмовляти може.

Луценко зазначила, що її чоловік і досі в реанімації і буде там орієнтовно ще кілька днів.

Вона також повідомила, що до Луценка приходили слідчі з прокуратури, щоб взяти свідчення, проте лікарі забороняють будь-кому спілкуватися з ним, окрім неї.

При цьому Луценко спростувала інформацію, яка раніше з'явилася в інтернеті, про те, що у чоловіка дуже тяжкий стан, зокрема відмовили нирки. За її словами, у Луценка травмована тільки голова.

Вона розцінює поширення такої інформації як "нагнітання ситуації в суто політичному полі", з метою викликати санкції з боку міжнародного співтовариства.

У свою чергу адвокат Луценка Ігор Фомін повідомив, що кримінальне провадження за фактом заподіяння тілесних ушкоджень екс-міністру було відкрито з ініціативи прокуратури.

За його словами, сторона Луценка ніяких заяв до правоохоронних органів подавати не буде: "Ми звернень подавати не будемо".

Луценка перевели з реанімації в окрему палату. Стан політика стабільний

Стан здоров'я екс-глави МВС України, лідера руху "Третя Українська республіка" Юрія Луценка задовільний, його перевели з реанімації в палату.

Про це повідомив екс-міністр охорони здоров'я, народний депутат (фракція Партії регіонів) Юрій Поляченко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Кілька годин тому я був у лікарні, де спілкувався з Юрієм Луценком (колись ми разом працювали в уряді) та його дружиною і був присутній на консиліумі своїх колег-лікарів. Наразі стан Юрія Віталійовича стабільний, його переводять з реанімації в палату", - цитує прес-служба Партії регіонів Поляченка, який є головою підкомітету з питань законодавчого забезпечення медичної діяльності, захисту прав пацієнтів і професійної відповідальності медичних працівників Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я.

За його словами, лікарі поставили діагноз "струс мозку", крім того, було проведено первинну хірургічну обробку рани в районі лобової долі.

Пізніше прес-секретар Луценка Лариса Сарган написала на своїй сторінці у Фейсбуці: "Юрія Луценка переведено з реанімації в окрему палати під особливий нагляд лікарів. Інших деталей поки що не маємо".

Лідери опозиції назвали побиття Луценка замахом на вбивство

Побиття екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка під Святошинським райвідділом міліції лідери опозиції розцінюють як замах на вбивство.

Про це йдеться у спільній заяві трьох лідерів опозиції Віталія Кличка, Арсенія Яценюка та Олега Тягнибока, передали у прес-службі "Батьківщини".

Вони називають побиття Луценко "звірячим".

"Влада вже давно перейшла межу, але нічні події під Святошинським РВВС у Києві ще раз продемонстрували, що ця влада не зупиниться перед вбивствами активістів", - йдеться у заяві.

"Це ще раз доводить, що протести на майданах по всій країні мають продовжуватися. Ми зробимо все, щоб змінити владу і назавжди поміняти систему, при якій міліція б'є свій народ за бездумними наказами", - наголошується у документі.

Лідери опозиції закликали всіх небайдужих висловити свою незгоду з політикою влади і солідарність з побитими активістами на найближчому Народному Віче у Києві у неділю о 12:00.

Нагадаємо, вночі проти суботи, 11 січня, на проспекті Перемоги в Києві, де активісти Автомайдану блокували автобуси з бійцями "Беркута", постраждав Луценко.

"Беркутівці" раптово почали нещадно бити його по голові... Розбили на обличчі окуляри. Він упав, знепритомнів, тільки тоді вони перестали його бити" , - повідомила Ірина Луценко. За її словами, екс-міністру було завдано близько десяти ударів кийками.

Луценко госпіталізований в одну із столичних клінік після цієї сутички.

За повідомленнями про застосування сили працівниками "Беркут" біля Києво- Святошинського суду, а також щодо отримання тілесних ушкоджень громадянином Луценком на проспекті Перемоги, 109, прокуратура Києва почала кримінальне провадження за статтею "Перевищення службових повноважень".




За матеріалами: Новини сьогодні
12-01-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11144

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]