Головна » 2017 » Травень » 22 » Екологічна акція «Чисте Закарпаття» стартувала у краї

Екологічна акція «Чисте Закарпаття» стартувала у краї

Нещодавно відбулося відкриття великомасштабної екологічної акції під назвою «Чисте Закарпаття», яку організували за підтримки уряду Угорщини. Сама ідея такої програми належить Андрашу Біро, місцевому гіду, та Угорській туристичній спілці, згодом до ініціативи долучився й Молодіжний осередок Товариства угорської культури Закарпаття.

Метою акції є впорядкування територій навколо визначних місць краю, аби зробити його більш привабливим для туристів.

Так, Іштван Грежо, уповноважений уряду Угорщини, під час прес-конференції, присвяченої акції, зазначив, що Закарпаття – це регіон із чудовими краєвидами та природними термальними водами, але сумним є те, що подекуди він досить забруднений.

«Завдяки цій програмі люди повинні зрозуміти, що спільними зусиллями можна створити спільне благо для всіх. Хоч акція й запланована на рік, але вона не вирішить нагальних проблем, таких як муніципальний збір сміття, його зберігання та утилізація. Програма «Чисте Закарпаття» – це перший крок, яким ми привернемо увагу до нинішньої екологічної ситуації та невідкладності її вирішення», – додав Іштван Грежо.

Зокрема Віктор Мікулін, заступник голови Закарпатської ОДА, першочерговою проблемою краю назвав невирішеність питання утилізації сміття. Він наголосив, що наразі на території Закарпаття нараховується 250 несанкціонованих сміттєзвалищ та 3 млн тонн сміття. Також пан Мікулін зазначив, що в області немає жодного сміттєпереробного підприємства, а через брак бюджетних коштів навіть припинилося будівництво того заводу, який зводився за фінансування ЄС у селі Яноші Берегівського району.

До акції долучилося 30 населених пунктів Закарпаття, серед яких Ужгород, Берегово, Виноградів, Мукачево та низка сіл краю, які протягом двох днів активно наводили лад.


За матеріалами: Новини сьогодні
22-05-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1743

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]