Головна » 2022 » Вересень » 28 » Експорт товарів до росії Україна повністю заборонила

Експорт товарів до росії Україна повністю заборонила

експорт товар

Кабінет міністрів України прийняв постанову "Про заборону вивезення товарів з України на митну територію російської федерації".

Відповідне рішення Уряд ухвалив на засіданні 27 вересня, говориться у повідомленні Міністерства економіки.

Постановою передбачається заборонити вивезення за межі митної території України товарів за зовнішньоекономічними контрактами, торговельною або країною призначення яких є російська федерація. Постанова буде діяти до дня припинення або скасування військового стану та припинення застосування рф недружніх дій проти України.

"Ми продовжуємо санкційний тиск проти рф. Ця постанова – ще один з багатьох інструментів економічного впливу. Розуміємо, що санкції – це засіб не лише реагування на військову загрозу, а й упередження агресії в майбутньому. Хочу констатувати, що з початку війни експорт товарів до рф де-факто було зупинено. Тепер це закріплено і на правовому рівні", — заявила перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко.

За прогнозами уряду таке рішення не буде мати негативних економічних наслідків. Адже за даними статистики, за період з березня по червень 2022 року експорт українських товарів на територію рф склав всього $4,2 млн. Переважно це була продукція з чорних металів на суму $4,189 млн і хімічна продукція на $57,2 тис. Для порівняння: тільки в січні 2022 року українські підприємства експортували до рф товарів на $250 млн.

Крім того, ембарго на експорт допоможе українським компаніям, що мали контрактні зобов’язання перед суб’єктами рф, встановити юридичну чіткість у питанні невиконання контрактів. І тепер вони зможуть сконцентрувати активність на інших ринках.


За матеріалами: Новини сьогодні
28-09-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1568

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]