Головна » 2023 » Травень » 19 » Фермери відправляють худобу на забій і беруть участь у дощових богослужіннях - надзвичайна посуха в Іспанії

Фермери відправляють худобу на забій і беруть участь у дощових богослужіннях - надзвичайна посуха в Іспанії

Через посилення посухи іспанські фермери за останні місяці вбили тисячі голів великої рогатої худоби. Передчасне вибраковування тварин вони вважають єдиним рішенням в умовах нестачі води та кормів.

Як пише іспанська щоденна газета El Mundo, така ситуація особливо помітна у регіонах-лідерах за кількістю худоби — Кастилії та Леоні. Видання підрахувало, що за останні два роки там близько 40 000 голів ВРХ відправили на передчасне вибраковування.

Місцевий фермер Joaquin Gargallo зазначив, що дефіцит води, розв’язана росією війна в Україні та спекуляції на ринку кормів сукупно спричинили подорожчання кормів утричі.

За даними метеорологів, низька кількість опадів призвела до надзвичайної посухи в Іспанії. Рівень води в більшості річок там зараз на 75% нижчий, ніж у попередні десятиліття.

— Вологість землі на глибині 0-40 см сьогодні практично дорівнює нулю, — зазначила іспанська метеорологиня Joanna Ivars.

Посилення посухи супроводжується закликами іспанського духовенства молитися про дощ. На початку травня єпископи враженої посухою Андалусії, що на півдні Іспанії, звернулися до місцевих парафіяльних спільнот з таким проханням. З квітня так звані дощові богослужіння проводять в Каталонії.


За матеріалами: Новини сьогодні
19-05-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1445

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]