Головна » 2024 » Січень » 31 » Financial Times: Залужного все ж таки Зеленський відправить у відставку

Financial Times: Залужного все ж таки Зеленський відправить у відставку

Президент України Володимир Зеленський має намір зняти головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного з його посади. Про це повідомляє Financial Times із посиланням на чотирьох осіб, знайомих із перебігом обговорення.

За даними видання, у понеділок, 29 січня, президент запропонував Залужному нову посаду радника з оборони. Генерал відмовився.

Проте Зеленський дав зрозуміти, що звільнить Залужного, незалежно від його згоди на посаду радника, пише FT.

У матеріалі вказується, що ймовірна відставка Залужного стане найбільшою перестановкою у військовому командуванні України з початку повномасштабного вторгнення росії.

При цьому звільнення не може бути реалізовано протягом деякого часу після того, як повідомлення про це з’явилися напередодні у ЗМІ, пише FT.

Видання зазначає, що відносини між президентом і головнокомандувачем ЗСУ погіршилися в листопаді - після того, як контрнаступ України не досягнув своїх результатів. Тоді Залужний заявив, що війна зайшла в "глухий кут", унаслідок чого президент і його команда піддали генерала критиці.

Раніше джерела повідомляли про те що президент України Володимир Зеленський підписав указ про зняття з посади Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного. Однак пізніше прессекретар президента Зеленського Сергій Никифоров у коментарі УП заявив, що Валерія Залужного не звільняли з посади.


За матеріалами: Новини сьогодні
31-01-2024
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1509

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]