Головна » 2023 » Березень » 8 » Фінансування на закупівлю зброї та її розробку збільшать США у 2024 році

Фінансування на закупівлю зброї та її розробку збільшать США у 2024 році

Загальна сума бюджету Пентагону перевищить 835 мільярдів доларів і передбачає закупівлю F-35.

Президент США Джо Байден може вже завтра, 9 березня, запропонувати один з найбільших оборонних бюджетів у мирний період. Очікується, що загальна сума перевищить 835 мільярдів доларів.

За інформацією видання Bloomberg, бюджет Пентагону на 2024 рік перевищить 816 мільярдів доларів, які Конгрес виділив у поточному фінансовому році. Відзначається, що незважаючи на військову допомогу Україні, бюджет Міноборони США формується виходячи з ситуації з Китаєм, як головного можливого противника. Так, передбачено 170 мільярдів доларів на закупівлю зброї і 145 мільярдів доларів на дослідження і розробки.

Колишній аналітик управління бюджету Марк Канчіан повідомив, що майбутній запит Пентагону щодо модернізації озброєнь "відображає бюджет, який все ще зосереджений переважно на розробці зброї для майбутніх воєн, а не на закупівлі зброї для воєн в найближчій перспективі". За його словами, запит на дослідження і розробки найвищий, а обсяг закупівель буде найвищим з часів воєн в Іраку і Афганістані.

Повідомляється, що Пентагон планує запросити 83 одиниці F-35 для ВПС, ВМС і Корпусу морської піхоти, на що необхідно 13,5 мільярда доларів.

Оборонний бюджет США 2023

23 грудня 2022 року стало відомо, що президент США Джо Байден підписав проект оборонного бюджету на 2023 рік загальною сумою 858 мільярдів доларів.

Зазначається, що на стримування агресії рф у Європі виділили 6 мільярдів доларів, а на додаткову допомогу Україні 800 мільйонів доларів.

Крім того, документ передбачає фінансування закупівель зброї, кораблів і літаків. Також закладено зниження залежності від поставок російських енергоносіїв.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-03-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1317

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]