Головна » 2022 » Грудень » 27 » Forbes назвав найбагатших українців 2022 року - збільшити статки вдалося лише двом

Forbes назвав найбагатших українців 2022 року - збільшити статки вдалося лише двом

Слідом за щорічним рейтингом найзаможніших людей світу ситуацію зі статками вирішили проаналізувати і в Україні.

Як зазначає видання "Forbes Україна", повномасштабне вторгнення росії серйозно вдарило по кишенях багатьох вітчизняних підприємців. Збільшити статки попри війну вдалося всього двом особам — очільнику "Укрнафтобуріння" Віталію Хомутиннику та голові IT-компанії SoftServe Тарасу Кіцмею.

Повний рейтинг багатіїв-українців опублікований на сайті видання. Зазначимо, що цьогоріч аналітики досліджували доходи і витрати 129 бізнесменів, однак в кінцевий список увійшло всього 20 громадян.

Найбагатшим українцем усе ще вважається бізнесмен Рінат Ахметов, який володіє ДТЕК та металургійною компанією "Метінвест". Йому вдалося зберегти своє місце в рейтингу навіть попри втрату серйозної частки бізнесу, що знаходилася у нині розбитому та окупованому рф Маріуполі. Однак втрати його досить відчутні — із 13,7 млрд доларів у лютому до 4,4 млрд у грудні.

Також у першу трійку увійшли два IT-спеціалісти з компанії Grammarly: Максим Литвин та Олексій Шевченко (статок кожного — по 2,3 млрд доларів).

На четвертому місці знаходиться Віктор Пінчук, статки якого зменшилися із 2,6 млрд до 2,2 млрд доларів, на п'ятому — Костянтин Жеваго із 1,4 млрд (проти лютневих 2,1 млрд).

Шосте місце — за подружжям Галини та Олександра Герег, яке збідніло з "довоєнних" 1,8 млрд доларів до 1,2 млрд наприкінці 2022 року.

Зазначимо і те, що п'ятий президент України Петро Порошенко за воєнний 2022 рік остаточно втратив звання мільярдера. Наразі його статки оцінюють у 730 млн доларів. У лютому ж їхня сукупність наближалася до 1,6 млрд доларів.


За матеріалами: Новини сьогодні
27-12-2022
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1456

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]