Головна » 2023 » Липень » 20 » Генерал-полковник ЗСУ - росіяни у напів-оточенні, створено всі умови для звільнення Бахмута

Генерал-полковник ЗСУ - росіяни у напів-оточенні, створено всі умови для звільнення Бахмута

Командувач Сухопутних військ ЗСУ повідомив, що намагатиметься якомога швидше звільнити Бахмут.

Зараз створено всі умови для повернення міста Бахмут Донецької області під контроль Києва, російські загарбники перебувають у напів-оточенні.

Зараз українські воїни перейшли до активних контрнаступальних дій, щоб покращити тактичне положення і охоплення Бахмута з флангів і створення таким чином умов для взяття його в оточення, розповів командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський в інтерв’ю, повідомляє "BBC News Україна".

"…я вважаю, що це була велика помилка "вагнера", коли він повністю заліз в Бахмут, зазнав, можна сказати, шалених втрат в особовому складі. Фактично вони втратили боєздатність. На цей час створені всі умови для того, щоб нам повернути це місто, але з меншими у десятки разів втратами", - заявив співрозмовник.

Генерал-полковник зазначив, що намагатиметься якомога швидше відвоювати місто. "…взагалі розташування російських військ на даний час нагадує такий лук, який сконцентрований в Бахмуті. І вони перебувають у такому напів-оточенні. Ну, цим просто не можна не скористатися", - сказав Сирський.

Українські воїни героїчно дуже тривалий час боронили Бахмут й завдали величезних втрат російським загарбникам, зокрема, приватній військовій компанії "вагнер".

Наприкінці травня ватажок найманців євген пригожин заявив, що Бахмут повністю захоплено. В Міноборони України потім повідомили, що у місті наші воїни контролюють деякі об'єкти.

Потім стало відомо, що ЗСУ пішли в контрнаступ, зокрема, на Бахмутському напрямку. Сили оборони України станом на 10 липня на цьому напрямку звільнили від росіян понад 20 квадратних кілометрів.


За матеріалами: Новини сьогодні
20-07-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1494

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]