Головна » 2013 » Лютий » 23 » Гігантський астероїд, який впав в Австралії 300 млн. років тому, змінив зовнішність Землі

Гігантський астероїд, який впав в Австралії 300 млн. років тому, змінив зовнішність Землі

Гігантський астероїд, який впав в Австралії більше 300 млн. років тому, змінив зовнішність Землі назавжди. Астероїд, ширина якого в поперечнику становила близько 10 км, залишив після себе випалену територію більше 190 км в ширину (третє за величиною подібне місце на планеті) і, ймовірно, привів до масового вимирання по всьому світу.

Пил і парникові гази, що виділяються з кратера, сейсмічний удар і вогненна куля при зіткнення астероїда з Землею знищили більшу частину поверхні Землі. Парникові гази після цього залишалися в атмосфері ще десятки тисяч років.

Свідоцтва стародавньої катастрофи були виявлені тільки після того, як інша команда вчених виявили незвичайне родовище корисних копалин в басейні Східного Уорбертона в Південній Австралії. Учені проаналізували зерна кварцу, взяті з цього місця і вивчили підземні сейсмічні та магнітні аномалії.

Цей удар може бути лише частиною групи астероїдів, які викликали епоху масового вимирання на планеті, знищивши примітивні коралові рифи і інші види рослин і тварин. Однак, це сталося задовго до епохи динозаврів.

Також учені вважають, що є вірогідність того, що астероїд при входженні в атмосферу був фактично розділений на дві частини, друга з яких впала в Західному Уорбертоні.


За матеріалами: Новини сьогодні
23-02-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11531

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]