Головна » 2022 » Грудень » 4 » Головну мету вступу до НАТО назвала Фінляндія: до чого тут росія

Головну мету вступу до НАТО назвала Фінляндія: до чого тут росія

Ядерна риторика москви стала ключовим фактором, який спонукав Фінляндію подати заявку на вступ до НАТО.

Про це заявив міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто в інтерв'ю Kyodo.

Погрози росії змусили Фінляндію замислитися над тим, як реагувати на риторику і звідки заручитися підтримкою у разі такої загрози. Спільний кордон країн становить близько 1300 кілометрів.

Очільник МЗС Фінляндії також розповів, що нещодавні атаки на електроенергетичну інфраструктуру України були «дуже жорстокими» та позбавили простих людей опалення, електроенергії. Це свідчить про те, що росія веде тотальну війну проти мирних жителів.

Пекка Хаавісто також додав, що серйозна аварія на контрольованій росією Запорізькій атомній електростанції буде "одним із найгірших сценаріїв, які можуть статися".

Раніше міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу повідомив, що у вівторок зустрінеться з главами зовнішньополітичних відомств Фінляндії та Швеції в тристоронньому форматі для обговорення їхнього членства в НАТО.

Глава адміністрації прем’єра Угорщини Гергей Гуйяш заявив, що його країна ратифікує вступ Швеції і Фінляндії до НАТО раніше за Туреччину.

Фінляндія та Швеція у питанні вступу до НАТО виконали частину взятих зобов’язань згідно з тристороннім меморандумом, однак частину – не виконали, йдеться, зокрема, про екстрадицію та зміну правової бази, сказав міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-12-2022
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1384

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]